22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii caută victoria cu... Victoria

Gorjenii caută victoria cu… Victoria

Pandurii Târgu Jiu – Victoria Brăneşti
Stadion
„Municipal“ (Severin), duminică, ora 15.00 (GSPTV)
Formaţii probabile:

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Chiricheş, Cardoso – Nistor, Pintilii, Vranjes, Brata – Stromajer, Lemnaru. Antrenor: Petre Grigoraş.
Victoria: Stoicescu – Străuţ, Sg. Bar, Marincău, Ed. Nicola – Ispir, Novac, D. Popa, Todoran – Zuluf, Coman. Antrenor: Ilie Stan.

Pandurii Târgu Jiu are ocazia să se detaşeze de zona retrogradării dacă învinge duminică acasă, la Severin, pe Victoria Brăneşti.
După „U“ Craiova, joc câştigat în deplasare, scor 2-0, Pandurii dispută în această săptămână altă „finală“ a supravieţuirii, cu Victoria Brăneşti. Jucătorii lui Grigoraş (foto) au capitalizat şi mai multă încredere, dar au acumulat şi oboseală, principalul „adversar“ al oltenilor până la bătălia de duminică. „Victoria cu Universitatea Craiova este deosebit de importantă şi, cumulată cu victoria cu CFR-ul, ne-a mai descreţit puţin frunţile. Am depăşit acel episod neplăcut din debutul returului, am depăşit şi linia aceea care ne dădea bătăi de cap. Nu s-a terminat însă nimic, nu putem fi liniştiţi. Victoria Brăneşti e o echipă ambiţioasă, potentă fizic, agresivă. Ei au două zile în plus de recuperare şi, dacă vom reuşi să câştigăm, putem spune că săptămâna aceasta e una specială. Sunt jucători care nu sunt învăţaţi să joace din trei în trei zile. Pleaşcă nu a jucat 90 de minute nici în Liga a III-a, iar acum a jucat de două ori câte 80 de minute în numai patru zile. Sper ca tinereţea să-l ajute şi aşa să călim jucătorii tineri“, a declarat Grigoraş.

Revine Băcilă

Pentru a-şi asigura încă un atu la finalul sezonului în disputa cu Brăneşti, gorjenii ar trebui să câştige cu 3-0, dată fiind înfrângerea din tur, 0-2, însă tehnicianul pandurilor nu este interesat decât de cele trei puncte puse în joc. „Pe mine mă interesează victoria, indiferent la ce scor“, a afirmat Grigoraş. Pandurii nu poate conta în partida cu Brăneşti pe Grecu, suspendat, însă există soluţii pe postul de fundaş stânga. „S-a putut juca şi fără Băcilă, Voiculeţ se joacă şi fără Grecu. Din fericire, acolo avem soluţii – Neagu, Cardoso -, important e ca ei să se ridice la nivelul aşteptărilor. Victoria Brăneşti este, poate, cel mai important obstacol pentru noi“, a mai declarat Grigoraş. Cosmin Băcilă a fost cooptat în lot, dar este exclus să înceapă din primul minut. „Băcilă va reveni, dar nu va juca tot meciul pentru că nu vrem să riscăm o recidivă. Va fi în lot şi, dacă va fi nevoie de serviciile lui, vom apela la el“, a mai spus tehnicianul pandurilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS