21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, finală cu „lanterna roşie“!

Universitatea, finală cu „lanterna roşie“!

Sportul Studenţesc
„U“ Craiova

Stadion „Regie“, sâmbătă,
ora 17.00 (Digi Sport)
Formaţii probabile:
Sportul:
Viciu – Farmache, R. Patriche, D. Lung, Maxim – T. Bălan, A. Lungu, S. Ghinga, Ferfelea – Leonard Dobre, Curelea.
Antrenor: Florin Tene.
Universitatea: Silviu Lung Jr. – Dănănae, Zoro, D. Lopes, Buşu – Prepeliţă,  D. Stoica, Wendel, Firţulescu – M. Costea, Fl. Costea.
Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: M. Balaci – A. Oniţă şi S. Stoianov.

Cele opt meciuri ale Universităţii din aprilie sunt decisive pentru viitorul alb-albaştrilor, oltenii având mare nevoie de puncte pentru a evita retrogradarea, iar prima „finală“ este întâlnirea de sâmbătă cu ultima clasată, Sportul

Toată gruparea alb-albastră – finanţator, preşedinte, antrenori, jucători – este conştientă de importanţa următoarelor două partide ale Craiovei, deplasare în Regie (sâmbătă) şi „derbiul“ cu Pandurii (joia viitoare, pe „Ion Oblemenco“), meciuri din care oltenii, pentru a evita zona fierbinte a retrogradării, ar trebui să obţină maximum de puncte. Ultima victorie a Universităţii a fost pe 1 noiembrie 2010, 2-1 pentru Craiova cu Unirea, la Urziceni. Din echipa de atunci, care, sub comanda trioului Piţi – Neagoe – Boldici, a câştigat la Urziceni, au rămas acum doar… trei jucători: Dănănae, D. Stoica şi Ciucă. După acea victorie, Ştiinţa se afla pe locul VII, dar între timp a ajuns în zona „nisipurilor mişcătoare“. Napoli, aflat la a treia descălecare în Bănie, are acum ingrata misiune să salveze Universitatea, o grupare aflată în stare de criză din toate punctele de vedere. După semieşecul oltenilor de acasă, 1-1 cu Astra, finanţatorul Craiovei a lăsat să se înţeleagă că ar putea să-l demită pe antrenor, iar acesta îşi simte postul ameninţat. Realitatea este că jocul Ştiinţei este destul de slab, iar rezultatele, pe măsura acestor evoluţii neconvingătoare. Nu Napoli este însă principalul vinovat de căderea echipei! Şi, până la un punct, nici jucătorii…

„Ştiinţa va câştiga
la un gol diferenţă“

Sâmbătă, în partida decisivă cu „gaşca nebună“ din Regie, echipă tot mai aproape de Liga a 2-a (doar zece puncte acumulate în 22 de etape), antrenorul italian al oltenilor are destule probleme de lot. Absenţi sunt: Ciucă, operat, şi Walter Lopez. Napoli mai are şi patru incerţi: Ologu, Stoianof, Gîngioveanu şi David Lopes. Aceştia însă ar putea fi apţi de joc, deoarece în ultimele zile s-au făcut eforturi pentru recuperarea lor. Antrenorul gazdelor, Florin Tene, nu-l va putea folosi sâmbătă pe portarul titular, Niculescu, accidentat destul de grav în meciul cu CFR. În partida cu Craiova ar putea fi titularizat Adrian Viciu, un portar fără experienţă, el debutând în prima ligă, la Sportul, în iulie 2010.
Fostul jucător al Universităţii, Marian Bîcu, a prefaţat pentru GdS meciul de sâmbătă din Regie: „Merg pe victoria Craiovei! Nu afirm că ar fi ceva foarte sigur sau că va fi foarte uşor pentru Universitatea să câştige, dar eu aşa văd problema: oltenii favoriţi. Argumente? Sportul Studenţesc este ca şi retrogradată, nu mai au o motivaţie deosebită, iar Craiova are mare, mare nevoie de puncte deoarece se află pe un loc cu emoţii. Repet, prevăd o victorie a oltenilor. La un gol diferenţă! Să sperăm că Ştiinţa va rămâne în Liga 1“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII