22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii vor să fie „bestia nera“ pentru CFR!

Gorjenii vor să fie „bestia nera“ pentru CFR!

Pandurii – CFR Cluj
Stadion „Municipal“ (Severin), duminică, ora 17.00, GSP TV.
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Popete, Viera, Chiricheş, Neagu – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Grecu. Antrenor: Petre Grigoraş.
CFR: Mincă – Maftei, Cadu, Nuno Diogo, Panin – E. Kone, Kivuvu, Bakari Sare, Peralta – Bud, Batin. Antrenor: Alin Minteuan.

Pandurii Târgu Jiu ţinteşte prima victorie în acest an, chiar în compania campioanei en-titre CFR Cluj, echipă mediocră în deplasare în actualul sezon

Cu toate indisponibilităţile din tabăra pandurilor, antrenorul Petre Grigoraş speră că echipa sa a lăsat în urmă jocul confuz din startul „minireturului“ şi poate deveni din nou o „bestia nera“ pentru clujeni. Gorjenii au un palmares de care pot fi mândri în duelurile cu CFR Cluj, formaţia ce a dominat fotbalul românesc în ultimii ani, patru victorii, un egal şi şase înfrângeri. „Băieţii trebuie să ştie că duminică nu putem ieşi decât învingători de pe terenul de la Severin. Indiferent cine intră! Nici nu trebuie să ne gândim cine lipseşte, unitatea de grup ar trebui să fie totală. Mă aştept la un reviriment din punct de vedere al atitudinii, pentru că s-a văzut o creştere în jocul echipei în cele două amicale. Sunt aproape convins că nu vom mai vedea un joc precum cel cu Gloria Bistriţa sau a doua repriză de la Mediaş. Ne trebuie trei puncte cu CFR Cluj. Pandurii stau destul de bine în confruntările cu CFR. Am fost o «bestia nera» pentru ei, sperăm să fim şi acum, dar nu trebuie să ne lăsăm la mâna destinului“, a declarat Grigoraş. CFR Cluj este o formaţie mediocră în deplasare, în acest campionat reuşind să obţină doar nouă puncte, şase dintre ele în urma unor remize. Doar un singur succes au înregistrat ardelenii pe teren străin, 3-0 la Bistriţa. „CFR a câştigat puţine puncte în deplasare, dar rămâne imprevizibilă. Conducerea lor a anunţat că mizează pe tineri până la finalul campionatului şi de asta mă tem că trebuie să tragi tare să prinzi un loc. Totuşi, rămâne o forţă, cu jucători valoroşi“, a spus tehnicianul pandurilor.

Absenţi în ambele tabere

Dacă Pandurii nu poate conta pe Matei, Brata, Hidişan, Băcilă, iar Cardoso e incert, nici CFR Cluj nu dispune de Mureşan, suspendat, şi de Edimar şi Zerbi – accidentaţi. Grigoraş crede că problemele cele mai multe sunt la finalizare.
„Am suferit la faza de atac. Din păcate, Lemnaru nu s-a adaptat foarte bine, Jaka a avut o rătăcire şi uşor-uşor revine plus absenţele lui Cardoso şi Băcilă ne afectează mult. Îmi e teamă de propria echipă. Când am jucat la capacitate maximă, am avut câştig de cauză, indiferent de adversar“, a punctat Grigoraş. 

„Municipalul“, fără sistem de încălzire

Clubul Pandurii a demarat lucrările de modernizare a suprafeţei de joc a stadionului „Municipal“ din Târgu Jiu, lucrări încredinţate firmei lui Adrian Oprişan. Gorjenii au renunţat la montarea instalaţiei de încălzire, motivând că nu este eficientă. „Am renunţat la sistemul de încălzire. Este nevoie să-l porneşti cu o lună înainte pentru a-l putea folosi. Ce eficienţă au avut la Steaua – Braşov sau la CFR – Rapid când a nins şi s-a jucat pe zăpadă pentru că sistemele nu au făcut faţă? Nu are rost să investim acum în ceva ce nu poţi folosi cu adevărat. Tehnologia merge înainte, cine ştie ce va fi peste cinci ani? Deocamdată, nu e nimic în regulamente care să ne oblige să facem terenul cu încălzire. Şi apoi, ca să facem terenul cu sistem de încălzire dura încă o lună şi jumătate în plus, iar noi vrem să jucăm acasă prima etapă din campionatul viitor“, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS