17.9 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii sănătăţii

Campionii sănătăţii

Aproape 1.000 de elevi din Dolj, Gorj şi Vâlcea au participat la crosul organizat de Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ în centrul Craiovei

Dănuţ Anghel, managerul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, declarase la conferinţa de presă care a prefaţat Crosul „Petrache Trişcu“ (ediţia a şasea) că are două dorinţe, să fie vreme frumoasă şi un număr mare de participanţi. Şi dorinţele i s-au împlinit.
Competiţia, inclusă în calendarul Federaţiei Române de Atletism, a adunat sâmbătă, în centrul Craiovei, aproape 1.000 de elevi de clasele III-VIII de la şcoli din Dolj, Vâlcea şi Gorj, nelegitimaţi la vreun club.
Şi vremea a fost frumoasă şi i-a determinat şi pe craiovenii care ieşiseră la plimbare să privească manifestările. Participanţii, care au venit însoţiţi de profesorii de educaţie fizică, dar şi rude şi prieteni, au avut de parcurs distanţe între 400 şi 1.000 de metri, în funcţie de vârstă, traseul fiind între Universitate şi Colegiul Naţional „Carol I“. Ambiţiile au fost mari, micuţii făcând eforturi considerabile să nu abandoneze cursa, chiar dacă multora li se terminase „benzina“.
La final, primii zece clasaţi la fiecare categorie au primit din partea organizatorilor, dar şi a partenerilor premii consistente. Cursele au fost câştigate de următorii elevi din Craiova: clasele III-IV: Paul Constantinescu (Şcoala nr. 24), Roxana Gugu (Liceul de Industrie Alimentară); clasele V-VI: Daniela Nicola (Şcoala nr. 29), Gabriel Neacşulea (Liceul „Traian Vuia“); clasele VII-VIII: Adriana Saki (Şcoala nr. 22 ) şi Marius Dinu (Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“).

Demonstraţii făcute
de performeri

Cei prezenţi au avut parte şi de o surpriză pe cer, două dintre avioanele Aeroclubului Oltenia făcând demonstraţii. „De la an la an, acest cros iese tot mai bine. Îmbucurător este că am avut prilejul să vedem concurând cât mai mulţi copii din judeţ. Antrenorii noştri au stat cu ochii pe ei şi deja au remarcat câţiva. Această competiţie organizată pentru copii începe să fie de anvergură“, a spus la final Dănuţ Anghel, directorul instituţiei. Parteneri LPS „Petrache Trişcu“ în organizarea crosului au fost ISJ, DSJ Dolj, CS Universitatea Craiova, Secţia 2 de Poliţie Craiova şi sponsori. Pentru ca spectatorii să nu se plictisească, organizatorii au pregătit şi demonstraţii de judo, lupte, karate, scrimă şi badminton ale sportivilor-campioni de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS