17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBoldici, între Craiova, Londra şi Madrid

Boldici, între Craiova, Londra şi Madrid

Exact în urmă cu 34 de ani, portarul Gabi Boldici debuta la Universitatea Craiova, într-un meci al oltenilor cu defuncta echipă Progresul. Pe atunci, titularul de drept al Ştiinţei era Marius Purcaru, iar lupta pentru titularizare s-a dat în… trei: era şi Silviu Lung în cărţi, cum se spune. Purcaru s-a retras, apoi „lupta“ s-a dat între Lung şi Boldici. „A fost o luptă corectă între noi, iar antrenorii ne-au acordat amândurora şanse egale (…) A fost o concurenţă benefică atât pentru noi doi, cât şi pentru echipă“, a afirmat Boldici. „Ultimul campionat în care încă
ne-am luptat pentru titularizare, o luptă cinstită, a fost cel din 1981 – 1982. Din 1982 – 1983, s-a desprins cu adevărat Silvică. A apărat foarte bine, a fost astfel rechemat în echipa naţională şi a devenit titular nu numai în poarta Universităţii, ci şi în cea a tricolorilor. Pe merit! Parcursul lui a fost apoi fără greşeli“, a adăugat Gabi Boldici.
Gabi împlineşte astăzi 54 de ani şi i-am solicitat un interviu despre echipa lui de suflet, Universitatea. „Nu vreau să vorbesc nimic de Ştiinţa de acum, am motivele mele bine întemeiate, iar oamenii de fotbal intuiesc de ce evit să intru în detalii… Altă întrebare?!“, mi-a „răspuns“ Boldici. Sărbătoritul de astăzi a fost în staff-ul tehnic al Universităţii Craiova până în ianuarie, atunci când finanţatorul oltenilor a decis, surprinzător, demiterea tuturor tehnicienilor echipei.
Vorbind despre campionat, Boldici a spus că titlul din 2011 va poposi, după toate probabilităţile, în provincie, evitând să nominalize, dintre candidatele provinciei – Oţelul Galaţi, FC Timişoara şi FC Vaslui – echipa care ar putea fi câştigătoarea acestei întreceri în trei.
Boldici se pregăteşte să plece în Anglia pentru a urmări „live“ cel mai important duel din cadrul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, Chelsea – Manchester United, apoi mai dă o „fugă“ şi în Spania pentru o altă partidă de… nepreţuit, Real – Barcelona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII