12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportObiectivul craiovencelor: să nu se facă de râs

Obiectivul craiovencelor: să nu se facă de râs

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova pornesc cu ultima şansă în semifinalele Cupei României,
competiţie care debutează azi la Satu Mare

Sala Sporturilor LPS din Satu Mare va găzdui astăzi şi mâine Final Four al Cupei României la baschet feminin. Echipa SCM-CSS Craiova a obţinut calificarea, în premieră, în „careul de aşi“ al acestei competiţii, dar şansele să câştige trofeul sunt minime. În semifinalele programante astăzi, jucătoarele oltence, pregătite de Liviu şi Daniela Manea, vor înfrunta formaţia gazdă, CSM Satu Mare. Partida se va disputa cu începere de la ora 17.30 şi va fi transmisă în direct pe TVR3. În cealaltă semifinală (ora 19.30, în direct la TVR3) se vor întâlni ICIM Arad – Sepsi Sfântu Gheorghe.
Echipa craioveană a plecat ieri spre Satu Mare în efectiv redus, doar opt jucătoare făcând deplasarea: Janina Simionca, Anca Sipoş, Adelina Ştefan, Tena Matthews, Eniko Tarţa, Andreea Gligă, Andra Manea şi Laura Lungu.
Antrenorul Liviu Manea a spus că este greu de crezut că elevele sale vor produce surpriza: „Suntem realişti. Întâlnim cele mai bune trei echipe din campionat. Toate se bat pentru câştigarea campionatului şi a Cupei şi oricare se poate impune. Noi ne-am propus să facem două meciuri bune şi să nu ne facem de râs, mai ales că partidele sunt transmise în direct“.
CSM Satu Mare s-a calificat recent în Final Four al campionatului după ce s-a clasat pe primul loc în play-off, cu 13 victorii şi o singură înfrângere, chiar miercuri, în ultima etapă, pe terenul echipei din Sfântu Gheorghe, scor 64-59.
Eşecul cu Sfântu Gheorghe este singurul suferit de sătmărence pe teren propriu. În ceea ce priveşte confruntările Satu Mare – Craiova din acest sezon, echipa pregătită de Dan Fleşeriu s-a impus de fiecare dată la un scor, 88-53 pe teren propriu, şi 79-43 în deplasare.
Mâine, de la ora 17.30, este programată finala mică, iar de la 19.30 marea finală, ambele partide fiind transmise, de asemenea, în direct pe TVR3.

Kine va fi operată

Şansele oltencelor la câştigarea Cupei sau la calificarea în Final-Four-ul campionatului au scăzut considerabil după accidentarea pivotului Fatou Kine Kane. Jucătoarea senegaleză s-a accidentat la genunchi la începutul lunii februarie, la un antrenament. Iniţial s-a crezut că situaţia nu este aşa gravă, Kane a intrat în teren şi s-a reaccidentat, iar acum singura soluţie este operaţia. Deoarece va suferi o intervenţie chirurgicală, pivotul de la SCM-CSS Craiova va rata finalul sezonului, când oltencele vor disputa meciuri pentru locurile 5-8.

Matthews merge la Dej pentru All Star Game

După încheierea Cupei României jucătoarea craioveană Tena Matthews nu va reveni acasă cu colegele sale, ci va merge la Dej pentru a participa la meciul demonstrativ All Star Game, programat duminică. Tena a fost selecţionată pentru al doilea an consecutiv şi va face parte din echipa Sudului, care va înfrunta selecţionata Nordului.

Au pierdut clar meciurile directe

Echipa craioveană a înregistrat decât o victorie în disputele din play-off cu celelalte trei formaţii angrenate în semifinalele Cupei. Rezultatele au fost următoarele: Craiova – Sfântu Gheorghe 74-51, Craiova – Arad 73-95, Satu Mare – Craiova 88-53, Sfântu Gheorghe – Craiova 77-39, Arad – Craiova 88-51, Craiova – Satu Mare 43-79. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS