13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Cu Craiova şi Brăneşti sunt două finale

Grigoraş: Cu Craiova şi Brăneşti sunt două finale

Pandurii Târgu Jiu îşi joacă soarta în primele zile ale lunii aprilie, când va întâlni, în ordine, CFR Cluj, „U Craiova“ şi Victoria Brăneşti, ultimele două fiind contracandidatele gorjenilor la retrogradare

LPF a stabilit programul următoarelor trei etape din Liga I, decisive pentru viitorul echipei Pandurii. Astfel, trupa lui Petre Grigoraş va juca duminică, 3 aprilie, acasă, cu CFR Cluj (ora 17.00), joi, 7 aprilie, în deplasare, cu „U“ Craiova (ora 19.30), apoi duminică, la Severin, cu Victoria Brăneşti (ora 15.00). Ultimele două jocuri sunt considerate de antrenorul Petre Grigoraş adevărate finale pentru supravieţuire. „U“ Craiova (locul 14, 22 puncte), Victoria Brăneşti (locul 15, 20 puncte) şi Pandurii Târgu Jiu (locul 16, 20 de puncte) sunt, momentan, candidatele cu cele mai mari şanse să însoţească în Liga a II-a pe Unirea Urziceni şi Sportul. „Ne aşteaptă trei etape foarte grele la începutul lunii aprilie. Cu Craiova şi Brăneşti ne vom lupta pentru evitarea retrogradării. În aceste meciuri putem vedea unde suntem şi de pe ce poziţii atacăm următoarele jocuri. Cu Craiova şi Brăneşti sunt două finale şi, dacă nu vom reuşi să câştigăm, situaţia se va agrava. Dar sper să arătăm altfel până la ora jocurilor respective. CFR Cluj nu mai e o echipă la fel de redutabilă ca în anii precedenţi. Sunt în schimbare acum. M-aş declara mulţumit să învingem CFR şi Brăneşti şi să facem egal la Craiova. Am zis că vrem minimum 7 puncte, dar dacă ar fi 7 ar fi perfect“, a declarat Petre Grigoraş.

Cristea, tot la pandurii

Pandurii a deplasat un lot de 23 de jucători în cantonamentul de la Sibiu: Mingote, D. Popescu, Horvat – portari, Popete, Pleaşcă, Cardoso, Viera, Chiricheş, Tătaru, Rada, Grecu, Neagu, Pintilii, Avramescu, Băcilă, Vranjes, Nistor, Cristea, Voiculeţ, Apostu, Lemnaru, Voinea, Stromajer – jucători de câmp. Călin Cristea rămâne sub comanda lui Petre Grigoraş, deşi nu are drept de joc la Pandurii până în vară. Mijlocaşul nu poate reveni nici la Unirea Alba Iulia, deoarece a fost transferat la Pandurii, însă gorjenii nu au solicitat dreptul de joc al fotbalistului în termenul legal de 45 de zile. Pandurii are programate şi două amicale vineri, cu Voinţa Sibiu, liderul seriei B2, şi marţi cu FC Cisnădie (Liga a III-a).

Nu sunt emoţii
cu licenţa

Clubul Pandurii Târgu Jiu a depus ieri, la FRF, dosarul pentru obţinerea licenţei de club profesionist, sezonul 2011-2012. Secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi, cel care s-a ocupat cu întocmirea dosarului, dă garanţii că Pandurii va obţine licenţa. „Dosarul a fost depus, iar în luna mai va fi susţinut în faţa Comisiei de Licenţiere. În ultimii doi ani nu am avut probleme cu licenţa şi nici acum nu vom avea emoţii. Din punct de vedere al licenţierii, toată lumea să stea liniştită. De acum ne va interesa doar partea sportivă, pentru că urmează meciuri capitale pentru echipă. A fost o perioadă grea pentru conducere, deoarece a trebuit să plătească toate datoriile până pe 28 februarie, ceea ce a implicat un efort suplimentar faţă de sezonul trecut, când termenul-limită era 31 decembrie. Două rate în plus se simt la buget“, a declarat Băloi. Pandurii a solicitat licenţa pentru stadionul „Municipal“ Târgu Jiu, dar şi cel din Drobeta Turnu Severin. „Am depus acte şi pentru stadionul din Severin pentru că s-ar putea să jucăm două etape din sezonul viitor tot acolo. Zilele următoare vor începe şi lucrările de modernizare a suprafeţei de joc a Municipalului, însă finalizarea lui va depinde şi de starea vremii“, a mai declarat Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS