20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: De ce ne-a fost frică nu am scăpat

Grigoraş: De ce ne-a fost frică nu am scăpat

Pandurii Târgu Jiu a pierdut pe terenul echipei Gaz Metan Mediaş, scor 0-2, după o primă parte controlată în totalitate de elevii lui Petre Grigoraş. Fără forţa ofensivă necesară să desfacă apărarea ermetică a Gazului, oltenii s-au mulţumit cu posesia, însă socoteala de acasă nu s-a potrivit până la capăt cu cea de la Mediaş. Când fluierăturile din tribune la adresa jucătorilor lui Cristi Pustai se înteţeau, brazilianul Eric de Oliveira a prins un şut lobat de la 30 de metri, peste Mingote, şi a „dezgheţat“ tabela şi jocul gazdelor. A doua reuşită a venit firesc, pe fondul căderii totale a oaspeţilor. Eric a centrat din corner şi Zaharia a prelungit la colţul lung cu capul pentru un 2-0 irecuperabil.
Antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, crede că echipa sa putea obţine mai mult în meciul cu Gaz Metan: „Au fost două reprize diametral opuse. Cred că în prima repriză puteam să şi marcăm la situaţia lui Vranjes cu capul, dar deja e prea puţin pentru o echipă. Nu ne-au surprins cu nimic. Ne aşteptam la jocul acesta. Până la golul de senzaţie al lui Eric, cred că jocul decurgea fără probleme spre un 0-0, pentru că noi nu aveam forţă să marcăm, iar Gaz Metan e o echipă puternică pe faza de apărare. Ştiam că e greu să revii cu Gaz Metan şi de aceea obiectivul nostru a fost să nu primim gol. De ce ne-a fost frică nu am scăpat, de o execuţie de excepţie şi de fazele fixe. Deja după golul lui Eric gazdele s-au dezlănţuit şi pe fondul unei căderi a noastre şi-au mai creat nişte ocazii, au mai marcat. Noi ne-am afundat cam mult în subsol“, a declarat Grigoraş.

Mingote, nevinovat

Portarul Pedro Mingote a fost surprins de execuţia lui Eric de la mare distanţă, însă antrenorul Petre Grigoraş nu-i găseşte vreo vină. Tehnicianul îi atribuie toate meritele brazilianului supraponderal, Eric de Oliveira. „Nu pot să-i reproşez lui Mingote nimic la golul lui Eric. Cred că a fost o execuţie surprinzătoare a unui jucător care, sper că nu se supără, are câteva kilograme în plus, dar valoarea şi-a spus cuvântul şi execuţia lui a pus capăt, pur şi simplu, meciului şi a decis învingătoarea. Până atunci, Gaz Metan nu îşi crease nici o ocazie de gol, dar fotbalul se joacă pe goluri şi cine marchează are câştig de cauză“, a mai declarat Grigoraş.
La Mediaş a redebutat la Pandurii şi atacantul Jaka Stromajer, dar slovenul nu a ieşit în evidenţă decât la golul Mediaşului, când l-a scăpat din marcaj pe Zaharia. De altfel, nici una dintre schimbările de la Mediaş nu a adus nimic pozitiv în jocul pandurilor, Pleaşcă, Stromajer şi Apostu fiind destul de modeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU