17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlro n-a iertat-o pe UTA

Alro n-a iertat-o pe UTA

Alro Slatina – UTA Arad 2-0
Stadion „1 Mai“, spectatori: 4.000.
Au marcat: Dulcea ‘37, Precup ‘76.
Alro: Tătaru – Pasăre, Vişa, Vodiţă, Goge – Sg. Popescu (‘85, Voicu), Murgan, Precup, Ed. Stoica – D. Ene (‘55, Anghelina), Ad. Dulcea (‘66, Dumitra). Antrenor: Corneliu Papură.
UTA: Smaranda – I. Bălan, Pascariu, Pocuca, Tânc – Purece (‘46, Dodo), Ignea (‘82, Fl. Gâlcă), N. Varga, Năbădan (‘71, An. Neagoe) – Capătă, Cl. Drăgan. Antrenor: Roland Nagy.
Cartonaşe galbene: Pasăre / Pocuca, Ignea.
Au arbitrat: I. Iugulescu – I. Szekely, Fl. Potora.

Slatina a făcut o partidă foarte bună cu „Bătrâna doamnă“ şi a înregistrat o victorie importantă în economia campionatului, debutând totodată cu dreptul pe arena „1 Mai“

Alro Slatina a bifat cel de-al doilea succes din retur, câştigând clar, scor 2-0, în faţa formaţiei UTA Arad, o echipă cu moralul la pământ, dar care a făcut tot posibilul să uite de decizia FIFA şi să presteze un fotbal de calitate.
Elevii lui Corneliu Papură şi Daniel Mogoşanu au început meciul în forţă, Precup, Dulcea şi Ene hărţuind în permanenţă apărarea „Bătrânei doamne“, care s-a achitat bine de sarcini până în minutul 37. Atunci, Dulcea a executat perfect o lovitură liberă, obţinută de Precup, şutând peste zid, la colţul scurt, lăsându-l spectator pe portarul Smaranda. Aluminiştii s-au descătuşat şi puteau să-şi majoreze avantajul până la pauză, omniprezentul Precup centrând perfect, în două rânduri (‘38, ‘44), pentru Daniel Ene, însă tânărul atacant n-a găsit spaţiul porţii din poziţii favorabile.
La reluare, UTA a fost mai atentă pe faza defensivă, însă nu a prea pus probleme în ofensivă, Mădălin Murgan distrugându-le arădenilor aproape toate atacurile poziţionale. La rândul lor, aluminiştii nu s-au mai jucat cu ocaziile, ca în prima repriză, dar au oferit câteva faze spectaculoase, „gustate“ din plin de numerosul public. Precup şi-a încununat evoluţia extrem de bună cu un gol foarte frumos (‘76), şutând imparabil la colţul lung al lui Smaranda după un corner de pe dreapta, răzbunându-l astfel pe Sergiu Popescu, al cărui lob fusese deturnat în corner, de la vinclu, de portarul arădenilor. În final a fost 2-0, Alro contabilizând trei puncte mari, care o apropie de podiumul seriei a doua.

Papură, mulţumit

Antrenorul slătinenilor, Corneliu Papură, s-a arătat mulţumit atât de rezultat, cât şi de evoluţia elevilor săi, punctând că nu se gândeşte momentan la Liga I. „Aş vrea să încep prin a felicita băieţii, care au depus un efort extraordinar astăzi (sâmbătă – n.r.), împotriva unei echipe foarte bune. Nu am debutat foarte bine, mai ales în primul sfert de oră, dar pe parcurs am început să ne creăm ocazii şi am reuşit să înscriem. Cred că victoria este meritată, ne-am creat mult mai multe oportunităţi decât echipa adversă“, a spus „Papi“. „Obiectivul nostru e foarte clar, să câştigăm toate meciurile şi să facem o echipă competitivă pentru a reuşi să ne batem cu adevărat pentru primele locuri în sezonul viitor. Cred că dacă vom obţine la Piteşti un rezultat pozitiv, la următorul meci pe teren propriu vor veni şi mai mulţi spectatori. Ăsta este şi scopul fotbalului, fotbalul este pentru spectatori“, a completat Papură.
Deşi a recunoscut că echipa sa nu a prins o zi tocmai bună, antrenorul celor de la UTA Arad, Roland Nagy, a afirmat că diferenţa de pe tabelă a fost un pic cam mare. „A fost un joc echilibrat în prima repriză, diferenţa a fost făcută la lovitura liberă. Gazdele au intrat în avantaj la pauză şi datele problemei s-au schimbat. N-am mai reuşit să avem forţa de atac pe care am avut-o în turul campionatului, lipsindu-ne şi nişte jucători. Depunctarea este un aspect care nu face bine echipei, dar am încercat să le lăsăm pe toate deoparte şi să scoatem maximum din fiecare meci. A fost o înfrângere un pic prea usturătoare. Ştiam că Alro este o echipă bună, cu atitudine, care joacă un fotbal de calitate“, a spus Roland Nagy.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII