17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŢicleanu: Toulouse este interesată de Florin Costea

Ţicleanu: Toulouse este interesată de Florin Costea

Preşedintele Universităţii a recunoscut că impresarul Ali Rachedi a venit la Craiova pentru a-l urmări pe „Briliantul“ Ştiinţei, aflat de mai mult timp în atenţia grupării din Ligue 1

În tribuna oficială a stadionului „Ion Oblemenco“ s-a aflat duminică seară, la meciul cu Steaua, şi agentul francez de origine marocană Ali Rachedi. S-a spus că fostul jucător, în prezent director sportiv la FC Toulouse, îl monitorizează pe Florin Costea, atacantul oltean fiind dorit în Ligue 1. Informaţia a fost confirmată ieri de preşedintele Ştiinţei, Aurică Ţicleanu, care a lăsat să se înţeleagă că doar accidentarea nedorită suferită de „Briliant“ în primăvara anului trecut a făcut ca Florin Costea să-şi amâne plecarea în Franţa. „Ali Rachedi este un prieten al clubului nostru de foarte mult timp. L-am primit aşa cum se cuvine. El a aşteptat cu nerăbdare să îl vadă din nou pe Florin Costea, a fost foarte trist când s-a accidentat“, a spus Aurică Ţicleanu la Sport.ro. Revenirea lui Costea I pe gazon a reaprins interesul francezilor pentru fotbalist, care este monitorizat încă din luna ianuarie. Ali Rachedi a venit atunci special din Franţa pentru a-l urmări pe jucător în cantonamentul de la Băile Govora.
În decursul anilor trecuţi, Ali Rachedi a organizat Universităţii Craiova un turneu de pregătire şi jocuri amicale în Franţa, pe vremea când antrenor principal al alb-albaştrilor era Sorin Cîrţu.

Miza pe „Briliant“

Florin Costea este cotat de transfermarkt.de la 3,5 milioane de euro, iar vânzarea lui ar rezolva multe dintre problemele Universităţii Craiova, aflată în colaps financiar. În această lună, clubul condus de Adrian Mititelu va depune dosarul de licenţiere, iar juveţii trebuie, printre altele, să îşi achite datoriile în totalitate ca să primească drept de joc în Liga I şi în sezonul viitor. Vânzarea lui Florin Costea ar putea scoate gruparea din Bănie din impas, dar, deocamdată, după meciul cu Steaua nu se poate spune că „Briliantul“ a convins. Oamenii de fotbal pariază însă că atacantul oltean va reveni în scurt timp la cea mai bună formă sportivă. „Costea are nevoie de multă înţelegere din partea tuturor. Vine după o accidentare gravă, care le-a pus multora capăt carierei de fotbalist. Nu trebuie pusă presiune mare asupra lui“, este opinia lui Sorin Cîrţu. În cazul vânzării lui Florin Costea, Universitatea trebuie să achite 25 la sută din suma obţinută clubului CSM Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII