14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli, forţat să improvizeze în apărare

Napoli, forţat să improvizeze în apărare

Universitatea Craiova nu a plătit încă banii pentru Mădălin Ciucă, deşi Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF a decis că Gloria Bistriţa este îndreptăţită să primească şi ultima rată, de 50.000 de euro, în urma revenirii jucătorului în Bănie. Aflat în criză financiară, clubul oltean încearcă să tragă de timp pentru a amâna achitarea datoriei. Altfel, Mădălin Ciucă este suspendat şi pentru următoarele două meciuri, cu Victoria Brăneşti şi Poli Timişoara, oficialii olteni hotărând să nu facă apel pentru reducerea suspendării, deoarece nu au avut motive solide pentru a-şi susţine cererea.
Pentru că Ovidiu Dănănae şi David Lopes sunt şi ei suspendaţi după meciul cu Steaua pentru cumulul de cartonaşe galbene, antrenorul Nicolo Napoli va încerca să găsească soluţii în apărare pentru partida cu Victoria Brăneşti. Variantele nu sunt prea multe, italianul putând fie să-l „retrogradeze“ pe Dorel Stoica în centrul defensivei, fie să-l arunce în luptă pe tânărul Costinel Gugu. Pe flancul drept al apărării, mai mult ca sigur va apărea Florin Buleică, înlocuitor al lui Dănănae. Antrenorul Napoli este însă un tehnician care poate surprinde, aşa cum a făcut şi în meciul cu Steaua, când a efectuat o singură schimbare, scoţându-l pe Marius Ologu, unul dintre remarcaţii Ştiinţei, pentru a-l introduce pe nemulţumitul Gîngioveanu.

Contractul lui Napoli, aşteptat la FRF

Contractul antrenorului Nicolo Napoli (foto) cu gruparea din Bănie nu ajunsese până ieri la Federaţia Română de Fotbal, dar astăzi este termenul-limită când trebuie depusă înţelegerea dintre Napoli şi Universitatea, pentru ca antrenorul italian să poată sta pe banca Ştiinţei la meciul de luni cu Victoria Brăneşti. Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori de la FRF, a explicat: „Dacă nici mâine (astăzi – n.r.) contractul dintre antrenorul Napoli şi FC Universitatea Craiova nu ajunge la FRF, atunci cazul va fi dat la Comisia de Disciplină, iar tehnicianul italian, în etapa următoare, va sta în tribună“.
N-ar fi exclus ca Nicolo Napoli să fi semnat totuşi contractul, italianul declarând la conferinţa de presă de vineri că marţi cel târziu (ieri – n.r.) se va parafa înţelegerea dintre el şi FC Universitatea, dar până la închiderea ediţiei nu a fost făcut nici un anunţ oficial în acest sens. Napoli  a negociat acest contract direct cu finanţatorul Adrian Mititelu, probabil doar pentru acest retur din 2011, adică până pe 21 mai, atunci când este programată ultima etapă a campionatului 2010/2011. Reamintim, antrenorul italian avea de încasat o sumă de bani de la clubul din Bănie încă din 2009, atunci când, în mod surprinzător, finanţatorul Mititelu l-a demis pe Napoli, deşi echipa se afla la un pas de calificare în Europa League. „Napoli mai are de primit nişte bani de la Mititelu. De asta o să fie pus antrenor acum la Craiova. Peste 30.000 de franci elveţieni are de primit Napoli de la Mititelu“,  declarase Neţoiu la Sport.ro înainte ca antrenorul italian să preia conducerea tehnică a Ştiinţei în 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII