15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportClubul Pandurii, prins între DNA şi retrogradare

Clubul Pandurii, prins între DNA şi retrogradare

Cazul „Ilie Iordache“ este cercetat de procurorii DNA, care au interzis clubului Pandurii să mai facă plata ultimei tranşe de 500.000 de euro, sumă pretinsă de Ligă în numele lui Dinamo. LPF ameninţă cu retrogradarea în cazul neplăţii.

Pandurii riscă să ajungă în Liga a III-a, deşi şi-a câştigat dreptatea în instanţele judecătoreşti civile, dar şi în instanţele sportive ale FRF în mult discutatul caz „Ilie Iordache“. Nu i s-a dat dreptate însă la comisiile LPF, asupra cărora FIFA a atras atenţia recent că nu sunt conforme cu legile sportive. Clubul Pandurii Târgu Jiu deţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă din aprilie 2010 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, care stabileşte că Ilie Iordache avea toate drepturile la zi. În consecinţă, nu putea pleca liber de contract şi Dinamo nu ar fi avut motive să activeze clauza de 1.000.000 de euro din contractul de transfer, în cazul în care jucătorul ar fi părăsit gruparea gorjeană din vina sa. Hotărârea nu a fost recunoscută însă de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF, acolo unde preşedinte este Valentin Cocean, fostul apărător al clubului Dinamo în cazul „Iordache“. Sub ameninţarea neprogramării, Pandurii a plătit o parte din sumă, 700.000 de euro inclusiv TVA, în toamna trecută, însă fiscul a descoperit anomalia din contabilitatea pandurilor şi i-a dat pe mâna DNA. „Un control al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj a constatat, în 2010, că având hotărârile amintite nu trebuia să plătim nici un ban. În consecinţă, DNA ne-a întocmit dosar şi, implicit, ne-a interzis să mai facem plata de 500.000 de euro, iarăşi cu TVA, pretinsă de Ligă în numele lui Dinamo“, a explicat Condescu la Digi Sport.

Soluţia e la TAS

Dacă nu plăteşte până marţi, Pandurii ar putea fi exclusă din Liga I. Condescu preferă această variantă, situaţie în care Pandurii ar ajunge în ograda FRF, acolo unde clubul deţine o decizie favorabilă a Comisiei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor. Oficialul gorjean anunţă că nu va plăti, astfel că soluţia ca Pandurii să continue campionatul va veni de la TAS sau FIFA. „Nu vom plăti, deci nu-i exclus să fim retrogradaţi atâta vreme cât Federaţia şi Liga sunt împotriva noastră şi ignoră, ba şi sfidează hotărârile judecătoreşti care ne sunt favorabile în plan civil şi sportiv. Singura noastră şansă acum sunt FIFA şi TAS. Dacă ne retrogradează în «C» vom avea câştig de cauză cu Dinamo şi ne vom recupera şi banii achitaţi“, a mai spus Condescu. Ar mai fi o şansă, totuşi. Să se constituie un fond la care Dinamo să aibă acces în vară dacă Pandurii pierd procesul de la Curtea de Apel Bucureşti intentat „câinilor roşii“. Dacă ar fi de acord şi Dinamo…

Au avut şi ei meciul lor

Pandurii au încins o miuţă pe „Municipalul“ târgujian acoperit de un strat de circa 20 cm de zăpadă la ora când ar fi trebuit să se pregătească pentru duelul cu liderul. Într-un cadru de iarnă autentică, posibilii titulari au înfruntat rezervele, atmosfera fiind destul de destinsă. Petre Grigoraş s-a învoit, antrenamentul fiind condus de secunzi. Gorjenii au primit două zile libere, urmând să revină luni la pregătire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU