12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii pierd pe mâna lui Condescu

Pandurii pierd pe mâna lui Condescu

Marin Condescu a refuzat să achite datoria către Dinamo în contul transferului lui Ilie Iordache, iar LPF a decis să nu-i programeze pe gorjeni în etapa a 19-a a Ligii I. Pandurii pierd astfel cu 0-3 meciul cu Oţelul Galaţi.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, şi-a „executat“ propria echipă, neoferindu-i nici o şansă să evolueze cu liderul Ligii I, Oţelul Galaţi. Condescu şi-a ales şi rezultatul, gorjenii pierzând la „masa verde“, scor 0-3, cu Oţelul. „Conform adresei nr. 2307/09.02.2011, vă informăm că s-a aplicat sancţiunea neprogramării echipei Pandurii la jocurile oficiale şi interzicerea transferurilor în calitate de club cesionar“, a sunat sentinţa LPF după două zile de negocieri între Dinamo şi Marin Condescu. Echipa Pandurii riscă să nu fie programată nici în jocul următor, cu Dinamo Bucureşti, dacă nu achită „câinilor“ datoria de aproximativ 400.000 de euro. Dacă nu o face, va fi exclusă din campionat.
„Trecem prin momente grele. Sincer, nu ştiu ce se va întâmpla“, a spus preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Marin Condescu a ales tăcerea, acesta neputând fi contactat. Pandurii are interdicţie şi la transferuri, iar Cristea, Lemnaru, Neagu, Popete şi Lazar, noile achiziţii, nu au putut fi legitimaţi. Chiar dacă perioada de transferuri s-a încheiat ieri, jucătorii vor putea evolua în cazul în care clubului Pandurii i se va ridica sancţiunea de neprogramare. „Deocamdată, nu putem să-i legitimăm. I-am operat la secretariatul LPF, s-au plătit transferurile, iar când se va ridica sancţiunea vor putea fi legitimaţi“, a explicat Pârvulescu.

Grigoraş: Sunt deziluzionat

Antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, a fost marcat de faptul că echipei sale i s-a luat dreptul de a lupta pentru puncte cu liderul Ligii I, arătând spre conducerea clubului, singura vinovată pentru această situaţie. „Nu e vina mea şi nici a jucătorilor. Nici măcar nu am şansa să disput punctele pe teren. Putea să ne bată Oţelul. Măcar ştiam unde ne aflăm, ne dădeam seama de lipsuri, de posibilităţi. Şi jucătorii au aflat că li s-a luat acest drept. Să motiveze ei jucătorii, să le explice că au pierdut ocazia să obţină o primă bună după atâtea luni, că au căzut pe locul 17 şi au pierdut un tempo pentru realizarea obiectivului, că nu mai au ocazia să joace după două luni de antrenamente prin zăpadă şi noroi. Sunt deziluzionat“, a răbufnit Grigoraş, care s-a dispensat în această iarnă de Ilie Iordache. „Am cerut o statistică în legătură cu cazul Ilie Iordache. A jucat vreo cinci ani aici, a marcat vreo două goluri pe an şi a costat 1,5 milioane. Şi mai avem de plătit. Trebuie să ai o responsabilitate când aduci un jucător pe o asemenea sumă“, a punctat Grigoraş.
O decizie a LPF a fost întoarsă chiar în acest sezon, deşi hotărârea era definitivă şi irevocabilă. Înaintea meciului Pandurii – Universitatea Craiova, din turul acestui sezon, juveţii câştigaseră trei puncte la „masa verde“ printr-o hotărâre a comisiilor LPF. Până la urmă, meciul s-a jucat şi gorjenii au câştigat cu 3-1 pe teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII