13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEmeric Ienei: Dracii olteni ar putea încurca Steaua

Emeric Ienei: Dracii olteni ar putea încurca Steaua

Fost antrenor la Steaua şi, pentru un tur, şi la Universitatea Craiova, Ienei a afirmat că tinerii jucători ai Ştiinţei, într-o răbufnire de orgoliu oltenesc, ar putea să joace în draci şi astfel să-i încurce pe stelişti

Duminică este programat un derbi de tradiţie, Universitatea Craiova – Steaua Bucureşti, ce se va disputa într-un decor de iarnă şi într-un context aparte.
Domnule Ienei, cum prefaţaţi acest meci?
– Extrem de tensionat. Ambele echipe au suferit modificări în această iarnă, iar evenimentele de la Craiova fac din acest derbi o întâlnire, probabil, foarte aprigă. La Ştiinţa sunt acum nişte probleme mari…
– Cum le comentaţi?
– Mi se pare o chestie bizară ca finanţatorul echipei să-l dea afară pe Piţurcă, un antrenor de marcă şi care a vrut să facă un lucru bun pentru Universitatea, dar n-a fost lăsat. Situaţia financiară a fost – şi înţeleg că este şi acum – destul de precară la club, iar de aici pleacă totul. Legământul, ca să-i spun aşa contractului pe care l-a făcut Piţurcă cu Mititelu, a fost gândit spre binele Universităţii, nu pentru el, Piţi.
– După îndepărtarea lui Piţurcă, Universitatea a pierdut zece jucători! În locul acestora au venit vreo cinci, dintre care doar unul se spune că ar fi un câştig pentru echipă, dar rămâne de văzut asta în meciurile din campionat.
– Ce să comentez? La Craiova se întâmplă lucruri bizare, nu ştiu ce se petrece… Mititelu spune una la TV, dar face alta. Păi, ăsta mai e profesionism? Şi când a venit un profesionist îl dă afară?! Era normal ca Piţi
să-şi ia măsuri de siguranţă, iar prin contractul încheiat cu Mititelu l-a obligat pe acesta să asigure bugetul pentru rezolvarea tuturor problemelor critice de la club. Piţurcă n-ar fi putut lucra cu oameni care nu sunt plătiţi. Deşi Mititelu a acceptat contractul, a ieşit ulterior un scandal, au apărut dezlegări în alb, nu ştiu prea bine despre ce este vorba… Totuşi, zic că Piţurcă a procedat normal. Trebuia să aibă nişte garanţii.

„Jucătorii Craiovei ar putea avea o răbufnire de orgoliu oltenesc“

– Nu mi-aţi oferit totuşi un pronostic la derbiul de duminică de pe „Ion Oblemenco“!
– Am spus: tensionat şi, adaug, extrem de dificil pentru ambele echipe. Mi-e destul de greu să ofer un pronostic. Mă gândesc însă că aceşti tineri şi talentaţi jucători ai Universităţii Craiova ar putea avea o răbufnire de orgoliu oltenesc şi astfel să joace în… draci, iartă-mă că vorbesc aşa, şi să-i încurce pe cei de la Steaua! Trebuie să recunoaştem însă că, în momentul de faţă, Steaua este mai valoroasă decât Universitatea. Corectez, mai liniştită decât Craiova.
– Se poate juca fotbal pe vremea asta?
– Păi, decidem noi asta?!
– Prin Bănie când mai veniţi?
– Eu am mai declarat că am nostalgia Craiovei de pe vremea când am antrenat Universitatea (turul sezonului 1996-1997 – n.r.)… Poate o să vin pe acolo, cu Piţi, mai vedem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

65 COMENTARII