16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExodul şi deziluzia de la Universitatea Craiova

Exodul şi deziluzia de la Universitatea Craiova

Un cititor al GdS („6-911“) a postat vineri următorul comentariu: „Deci, am rămas fără şase jucători titulari: Stanca, Găman, Bărboianu, Iliev, Gargorov, Wobay şi, pe lângă ei, D. Lopes, Dilevski, Al. Piţurcă şi Dina (…) Deci, ne-am scos! Şi au venit doar trei în locul lor şi doar unu e mai de Doamne ajută. Cu cine jucăm, mititele? Cu bucătăreasa vârf împins, cu şoferul de autocar mijlocaş central? A, am uitat, intră şi Napoli fundaş, că doar a jucat la JUVENTUS. Felicitări, Adrian Mititelu! Ai reuşit în câteva săptămâni să pierzi cei mai buni jucători GRATIS! PLEACĂ, BOOVENE!“.
Lăsând la o parte limbajul uşor necivilizat folosit, în rest, cititorul GdS are dreptate. Din cauză că mulţi jucători ai Universităţii n-au fost plătiţi la timp, aproape o echipă a decis să solicite LPF încetarea raporturilor contractuale cu clubul din Bănie: Găman, Bărboianu, Iliev, Gargorov, Dilevski, Wobay, Al. Piţurcă, Stanca, D. Lopes, Dina.
Dintre aceştia, Wobay şi Iliev au fost cotaţi ca printre cei mai valoroşi jucători străini din campionatul românesc. Iliev, ajuns acum la Steaua, s-a dovedit a fi cel mai bun fundaş marcator, cu şase reuşite în Liga 1, din 2009 încoace, în 25 de jocuri din campionat sub culorile alb-albastre.
Ştiinţa a pierdut în ultimele luni aproximativ opt milioane de euro din valoarea de piaţă a lotului. În vară, conform nemţilor de la transfermarkt.de, citaţi de prosport.ro, valoarea lotului Craiovei era de 24,5 milioane de euro, dramatic diminuată după exodul din această iarnă.

Întăriri: Zoro şi cam atât

Cu aproape o săptămână înainte de primul meci pe 2011, noutăţile Universităţii sunt patru jucători străini şi un român: brazilianul Wendel Raul Goncalves Gomes, campion cu Corinthians, ultima oară la Santo Andre (liga a II-a din Brazilia), ivorianul Marco Zoro, jucător al Benficăi, împrumutat la Setubal, atacantul elveţian Danijel Subotic, mijlocaşul italian de origine nigeriană Andrea Cossu şi Vlad Bujor, un atacant fără nume în fotbalul românesc.
Ultimii jucători străini sosiţi la Craiova la sfârşitul săptămânii trecute au fost testaţi la antrenamentele din aceste zile, urmând să se ia o decizie.

Piţurcă: Ştiinţa este ocolită din cauza
lui Mititelu

Ajunşi în al şaselea sezon de finanţare din partea lui Mititelu, oltenii sunt departe de promisiunile făcute de acest patron al clubului, departe de pretenţiile suporterilor şi departe de rigorile fotbalului profesionist. Această perioadă a fost pigmentată doar de scandaluri, deziluzii, stări de incertitudine. Înainte de a prelua pe Poli Timişoara, Marian Iancu a vrut iniţial să investească la Universitatea Craiova, dar a renunţat din cauza terenului minat din Bănie: „Unde-i foc, cum este la Craiova, nu mai vin şi eu cu gaz…“.
Victor Piţurcă a spus însă că Universitatea este ocolită din cauza politicii lui Mititelu: „Gruparea alb-albastră tinde să devină un loc de care se feresc nu numai autorităţile locale, dar şi mulţi oameni, potenţiali sponsori şi investitori, din cauza celui care a preluat brandul Ştiinţei şi l-a făcut să decadă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

74 COMENTARII