24 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRădulescu i-a dat „insuficient“ profesionistului Napoli

Rădulescu i-a dat „insuficient“ profesionistului Napoli

Napoli a dezvăluit luni seară că nu a semnat încă un contract cu Universitatea, subiect care l-am abordat cu Mircea Rădulescu (foto), directorul Şcolii Federale de Antrenori.
– E riscant cum a procedat antrenorul Nicolo Napoli?
– Pe undeva este riscant, pentru că în această situaţie, la un eventual conflict cu patronul, acesta te poate da afară ca pe un om de serviciu. Acum nu ştiu ce i-a spus Adrian Mititelu lui Nicolo Napoli, ce i-a promis de l-a determinat să accepte să preia echipa fără acte. În mod normal, ca profesionist, Napoli nu trebuia să vină şi să accepte să antreneze fără contract.
– Se poate spune că nu este Napoli un profesionist?
– Nu. L-am jigni dacă am spune că Napoli nu este un profesionist. Ca meseriaş este bun, dar pentru faptul că a lăsat contractul pe planul doi l-am putea numi insuficient de profesionist.

„Ştiinţa este traumatizată de aceste scandaluri“

– Putea Mititelu să întregistreze contractul lui Napoli dacă nu era clarificată problema cu Piţurcă?
– Sigur. Contractul lui Victor Piţurcă se derula în continuare. Un club poate avea mai mulţi antrenori în acelaşi timp, aşa este regulamentul şi în străinătate. S-a întâmplat şi la naţionala Suediei în urmă cu câţiva ani, mi s-a întâmplat şi mie când eram antrenor principal al Algeriei. Aveam un director tehnic, iar preşedintele federaţiei ne punea pe amândoi în cameră şi ne spunea să nu ieşim de acolo până nu ajungem la un decizie comună.
– Da, dar nu cred că putem să-i punem pe Napoli şi Piţurcă în aceeaşi cameră acum…
– Sigur că nu. Situaţia este diferită. Universitatea ne-a anunţat în scris care este noul staff şi trebuie să înregistreze contractul lui Napoli în maximum 30 de zile, nu mai târziu de primul meci oficial al echipei, adică până la meciul cu Steaua.
– Aţi prevăzut scandalul dintre Mititelu şi Piţurcă, puteţi anticipa şi cum se va termina?
– Probabil acest scandal va ajunge pe masa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar şi pe masa instanţelor civile. Cred că va fi de lungă durată, după cum vorbesc între ei, după cum se acuză.
– Cine pierde din tot acest scandal?
– Universitatea, suporterii echipei, dar şi fotbalul românesc, a cărui imagine este serios afectată. Ce să înveţe tinerii din toată această poveste? Ştiinţa este traumatizată de aceste scandaluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII