9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, mai atenţi cu bugetul

Pandurii, mai atenţi cu bugetul

Clubul Pandurii Târgu Jiu a scăpat în această iarnă de majoritatea fotbaliştilor nefolositori, economisind în jur de 250.000 de euro. În plus, media contractelor fotbaliştilor a scăzut la jumătate faţă de sezonul trecut.

Dacă sezonul trecut Pandurii Târgu Jiu şi-a plătit cu bani grei fotbaliştii, având o medie a contractelor de 60.000 de euro, dar a retrogradat, acum, oficialii gorjeni sunt mult mai strânşi la pungă, reducând aproape la jumătate aceste cheltuieli. Rămasă în Liga I prin retragerea echipei Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii a transferat în bloc la Târgu Jiu tot lotul grupării argeşene, preluându-le şi salariile de până la 3.500 de euro pe lună. Dincolo de această economie însemnată, oltenii şi-au întinerit masiv şi lotul, având în componenţă mulţi tineri cu potenţial, afacerea anunţându-se profitabilă. Deja cei de la Pandurii Târgu Jiu l-au vândut pe Gabriel Matei la Steaua Bucureşti contra sumei de 600.000 de euro plus TVA, păstrând şi 20% dintr-un eventual transfer al acestuia, dar nu mai puţin de 500.000 de euro. Cu 1.100.000 de euro asiguraţi numai din vânzarea lui Matei, cei de la Pandurii aproape au recuperat suma de 1.500.000 de euro plătită în vară pe tot lotul „Curtea de Argeş“.
La reduceri de cheltuieli a intrat şi curăţenia de iarnă iniţiată de Petre Grigoraş. Tehnicianul a renunţat la serviciile lui Ilie Iordache, Andrei Antohi, Daniel Orac, Alin Chibulcutean, Daniel Ghindeanu, Mădălin Murgan, Mugurel Dedu, Adrian Iordache, Vojislav Vranjkovic, Ajdin Maksumic, Cosmin Tilincă şi Christian Mejia, clubul reuşind încetarea raporturilor contractuale cu majoritatea dintre ei, economiile ridicându-se şi în această situaţie la 250.000 de euro. În locul acestor fotbalişti cu contracte mari, Pandurii a promovat tineri din propria pepinieră, pe care îi plăteşte cu 500 de euro pe lună. Dintre cei enumeraţi, Orac, Chibulcutean, ambii la Pandurii II, Adrian Iordache, la dispoziţia clubului, şi Andrei Antohi, împrumutat la Dunărea Galaţi, mai sunt în relaţii contractuale cu Pandurii.

Stromajer se întoarce

Jaka Stromajer pare să treacă peste litigiul cu Pandurii Târgu Jiu şi le-a promis oficialilor gorjeni că săptămâna viitoare se va prezenta sub comanda lui Petre Grigoraş. „Cu Jaka Stromajer am purtat o discuţie. Cred că săptămâna viitoare se va întoarce la echipă. Este dorit de antrenorul Petre Grigoraş, de toţi cei din jurul echipei. Ne dorim ca el să se întoarcă, mai ales după evoluţiile bune din finalul turului, când a arătat că poate fi o soluţie pentru atacul echipei noastre“, a confirmat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Dacă Stromajer revine la Târgu Jiu, atunci este rezolvată şi problema atacului la Pandurii. „Soluţia ideală era să nu plece Jaka. Acesta se adaptase cât de cât şi începuse să joace. Dacă pe lângă el ar fi venit şi Lemnaru, problema în atac s-ar fi rezolvat“, a spus recent Grigoraş.

Mingote: Suntem trei
pe post

Pedro Mingote continuă recuperarea la tendon la o clinică din Bucureşti, accidentare din cauza căreia a ratat stagiul din Antalya, iar luni revine la pregătire alături de colegii săi de la Pandurii. Chiar dacă lusitanul s-a aflat în ţară, a stat cu ochii pe Pandurii, mai ales că jocurile au fost televizate. „Am văzut câteva meciuri. E o perioadă de acumulare fizică. Acum nu este important să obţii rezultate. Antrenorul a vrut să vadă pe toată lumea la muncă şi de aceea nu sunt elocvente acele rezultate. În plus, într-un cantonament se pune accent pe munca fizică, aşa că nu se poate vorbi de jocul echipei“, a declarat Mingote.
Considerat prima opţiune pe postul de portar în lotul echipei Pandurii, Mingote spune că şi Lazar, şi Horvat au şanse egale la titularizare. „Din ce am văzut la televizor, Lazăr şi Horvat au apărat bine, şi-au făcut bine treaba. Îmi plac amândoi. Nu-i cunosc foarte bine ca să spun care e mai bun. Atât pot spune: în amicale au apărat bine. Acum suntem trei pentru un post. Antrenorul decide cine apără, iar cel care intră în teren trebuie să ajute cât mai mult echipa. Cel mai important e să câştige echipa. Lazăr şi Horvat au calităţi. Pot avea un viitor frumos, sunt tineri şi mai trebuie să lucreze pentru a ajunge acolo unde vor ei, cât mai sus. De ce nu, chiar şi la echipa naţională“, a mai spus Mingote.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS