14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu ameninţă cu Parchetul

Mititelu ameninţă cu Parchetul

După audierile de la LPF în cazurile Găman şi Bărboianu, finanţatorul Craiovei a declarat că va depune plângeri penale împotriva celor doi jucători „fugari“.

Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor de la LPF a avut pe rol, marţi după-amiază, printre cele 31 de cazuri, şi cel mai mediatizat din această iarnă din Liga 1, cererile jucătorilor Găman şi Bărboianu de a deveni liberi de contract. La înfăţişarea de marţi au fost audiaţi jucătorii şi finanţatorul Craiovei, dar comisia nu a luat nici de această dată vreo hotărâre, amânând cazul pentru şedinţa de marţea viitoare, 15 februarie, informaţie aflată de mass-media de la cei audiaţi deoarece LPF a comunicat oficial deciziile în cazul celor 31 de dosare judecate abia ieri pe site-ul ligii.

Mititelu: Dau drumul
la plângeri penale

Audierile de la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor s-au încheiat marţi seară, la ora 21.30. Finanţatorul Craiovei a declarat apoi că membrii comisiei ar fi depăşiţi de situaţie în cazul Găman şi Bărboianu, anunţând, totodată, că se va adresa Parchetului în acest caz. „Actele noastre sunt beton. Ce treabă am eu cu TAS-ul? Aici e treabă de Parchet. Sută la sută sunt jucătorii Craiovei (Găman şi Bărboianu – n.r.). Până acum am zis că nu vreau să fac rău nimănui, dar de mâine dau drumul la plângeri penale, pentru că acum ei şi-au asumat aceste acte ca fiind valabile şi au spus că le-au primit de la mine. O să mă adresez Parchetului de la Bucureşti, pentru că prejudiciul este de patru milioane de euro. Cel puţin trei milioane puteam să luăm pe Găman şi alte 700.000, 800.000, un milion de euro pe Bărboianu, deci 4,5 milioane euro prejudiciu real. Din păcate, oamenii de aici (Comisia LPF – n.r.)  sunt depăşiţi de situaţie, transpiră foarte mult. Se vede că vor să ducă procesul într-un anumit fel. O să vin la fiecare termen de acum, dar s-ar putea să nu mai fie nevoie pentru că vor veni alţi oameni pe aici“, a spus Mititelu, citat de mediafax.ro.
Finanţatorul Universităţii a adăugat că membrii comisiei LPF au părut mai mult „avocaţii lui Găman şi Bărboianu“. „M-am enervat pentru că, deşi se vrea să pară o judecată corectă, simt că această judecată este doar aşa, o scenă, o piesă. Judecătorii de aici mi s-au părut mai mult avocaţii lui Găman şi Bărboianu. I-am pus (pe jucători – n.r.) să jure cu mâna pe Biblie, dar nu au vrut. Au refuzat. Mi-au zis că nu au treabă cu Biblia. Eu am jurat, dar nu mă bagă nimeni în seamă acolo. Jucătorii nu au vrut să mă privească în faţă. Eu simt că mulţi din comisie vor să dea câştig de cauză şi nu spun doar ca să pun presiune. Chiar asta simt. Păi membrii erau enervaţi de actele noastre mai mult decât avocaţii jucătorilor. A durat mult pentru că a fost greu de administrat cazul. Au fost multe probe, a fost discuţia cu falsul, apoi interogatoriul nostru… Iar ei, jucătorii, nu ziceau decât «Da», «Nu». Au fost instruiţi. Găman înghiţea în sec de câte ori trebuia să răspundă. Au înghiţit ei nişte broscoi…“, a adăugat Mititelu.

Bărboianu: Nu pot
să tac, atâta timp cât am dreptate

Finanţatorul grupării alb-albastre a făcut referire şi la faptul că ambii jucători „fugari“ au spus că a fost sclavie la Universitatea Craiova: „Era sclavie? Păi sclavie este ce fac ei acum. Sunt lucruri urâte ce fac. Eu am sacrificat performanţa, am zis să cresc jucători şi, când să culeg şi eu roadele, ei şi-au bătut joc de mine şi spun că e sclavie (…) Le-au dat bani. I-au tâmpit de cap. Bărboianu zici că e drogat, nici nu-l mai recunoşteam“. Întrebat dacă Găman şi Bărboianu mai au şanse să joace la Craiova, Mititelu a răspuns ironic: „Da, ei au şanse să joace la Craiova, «Primăvara» (Universitatea II Craiova – n.r.) are ca obiectiv promovarea!“. Universitatea II se află în campionatul judeţean Dolj pe locul VII, la 23 de puncte de liderul CS Sopot şi la opt puncte de locul IV (care asigură participarea la play-off).
Internaţionalul de tineret Ştefan Bărboianu a afirmat că îşi doreşte să revină cât mai repede pe terenul de joc. „Ne e greu. Ne dorim să revenim cât mai repede. Sper să devin jucător liber, pentru că nu mă voi da bătut. Nu pot să tac, atâta timp cât am dreptate. Am văzut că domnul Mititelu a spus că sunt drogat, dar dânsul ar vrea ca eu să tac când ţipă el. Vorbesc mereu cu jucătorii de la Craiova, ei speră să-şi revină mai repede după această situaţie. Mi-e dor de echipa naţională şi sper să revin cât mai repede în circuit“, a spus Bărboianu.
Fostul căpitan al Universităţii a explicat refuzul de a jura pe Biblie. „Aştept decizia comisiei şi sper să se facă dreptate. Nu am vrut să ne jurăm pe Biblie pentru că e un lucru pueril şi aceste gesturi nu sunt acceptate ca probe. Normal că m-am uitat în ochii lui Mititelu când am vorbit cu el, unde să mă uit, la pantofi? Sper să mă întorc la Craiova, dar după câţiva ani de străinătate. Universitatea e echipa mea de suflet. Mai vorbesc cu Piţurcă din când în când. Îmi dă sfaturi profesionale“, a declarat Găman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII