23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş - nici mulţumit, dar nici îngrijorat

Grigoraş – nici mulţumit, dar nici îngrijorat

Chiar dacă nu a putut testa echipa de bază în Antalya din cauza accidentărilor, tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, nu-şi face griji în privinţa startului „minireturului“.

Pandurii Târgu Jiu mai are un singur joc programat în Antalya, astăzi, de la ora 15.00, cu Cerno More Varna (Bulgaria), în direct la Digi Sport, şi încheie stagiul de pregătire din Turcia, urmând ca mâine să revină în ţară. Cu toate că şi-a propus ca în ultimele două jocuri din Turcia să testeze primul unsprezece cu care va aborda „minireturul“, planurile lui Petre Grigoraş au fost dejucate de numărul mare de accidentări. Mingote se află în România la recuperare, Pintilii este menajat după ruptura musculară suferită în primul joc, Viera acuză probleme la tendon, Vranjes a revenit acum două zile la pregătire, iar Matei are o leziune musculară. Grig nu este însă îngrijorat pentru că nu are de gând să facă mari schimbări în primul unsprezece, iar echipa nu are nevoie de omogenizare, trebuind doar să-şi recupereze răniţii până la debut. „Nu ştiu dacă pot să mă declar mulţumit, dar nici nu sunt îngrijorat prea tare. E însă o surpriză neplăcută pentru mine că au apărut aceste accidentări ale lui Viera, Matei, Pintilii, Vranjes după o singură partidă, plus Mingote, şi, din păcate, mulţi dintre ei sunt scoşi pe o perioadă mai îndelungată. În rest se vede că lipsesc cinci jucători de bază pentru că nici jocul echipei nu este cel dorit, dar nu este timpul să-mi fac griji că echipa nu are prospeţime. Mă aşteptam ca în primele jocuri când am folosit mai toţi jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie să fie măcar sănătate şi în ultimele două jocuri echipa să arate cum ar trebui la începutul campionatului. Din păcate, previziunile sunt cam sumbre şi nu cred că voi folosi primul unsprezece în perioada de pregătire. Măcar dacă se refac din punct de vedere fizic, să revină. Mari schimbări în echipă faţă de turul campionatului nu prea sunt, astfel că nu e nevoie de omogenizare“, a spus Grigoraş.

Pandurii, al treilea
succes în Antalya

Pandurii Târgu Jiu a învins echipa FK Napredak Krusevac (Serbia), scor 2-0, în cel
de-al cincilea joc al stagiului din Antalya. Pentru gorjeni au punctat Voiculeţ (‘18) şi Neagu (‘89). Cele două echipe au ţinut un moment de reculegere înaintea jocului în memoria minerilor morţi la Uricani zilele trecute. Grigoraş a început partida cu: Lazar – Pleaşcă, Tătaru, Cardoso, Grecu – Voiculeţ, Nistor, Hidişan – Băcilă, Lemnaru, C. Cristea. În partea a doua au mai evoluat: Horvat (portar), Avramescu, Popete, Voinea, Apostu, Rada, Militaru, Conrado, Neagu şi Ciucur. Pandurii a dominat jocul în prima parte, când a şi punctat prin Voiculeţ, după o gafă a fundaşului Petrovic. Şi Lemnaru a fost aproape de gol, însă mingea şutată de fostul clujean a trecut puţin pe lângă poartă (‘27). Hidişan a fost, însă, cel mai periculos om al oltenilor, şuturile sale fiind aproape de gol în două rânduri, dar portarii sârbi au avut intervenţii salutare. După pauză, trupa lui Grigoraş nu a mai jucat nimic, dar a punctat în minutele de final prin Neagu, autorul unei execuţii superbe din lovitură liberă care a închis tabela. Pandurii a reuşit trei victorii în Antalya, 3-2 cu selecţionata Under 23 a Ungariei, 3-0 cu Jagodina şi 2-0 cu Napredak, trecându-şi în cont şi două înfrângeri, 0-1 cu FK Baku şi 1-2 cu Gyeongnam.

Se întoarce Stromajer?

Jaka Stromajer a fost refuzat de cei de la Torpedo Moscova, în ciuda golului reuşit cu Gaz Metan Mediaş în Antalya. Motivul acestei decizii ar putea fi sesizarea făcută de clubul Pandurii Târgu Jiu către FIFA şi UEFA, prin care atrage atenţia că Jaka Stromajer se află încă sub contract cu gorjenii până în 2013 şi nu are acceptul clubului de a da probe la alte formaţii. Jaka Stromajer se află în litigiu cu Pandurii Târgu Jiu, slovenul invocând neplata a circa 30.000  de euro către impresarii săi, şi până nu se finalizează litigiul sau nu îşi încheie conturile pe cale amiabilă, atacantul nu are dreptul de a se pregăti cu alte formaţii. Cum Petre Grigoraş îl doreşte în continuare pe Stromajer la echipă, este foarte posibilă o revenire a slovenului la Târgu Jiu în ciuda problemelor existente între părţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS