13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu, lasă-ne!

Mititelu, lasă-ne!

De mai bine de patru-cinci ani am scris în acest colţ de pagină din GdS despre Universitatea Craiova, echipă pentru care noi, cei din „Craiova Maxima“, ca şi ceilalţi fotbalişti performeri – generaţia „campioanei unei mari iubiri“ a lui Oblemenco şi cea a câştigării eventului din 1991 (cu Cîrţu antrenor), am luptat pentru gloria şi brandul Ştiinţei. Am opinat că acela care este în fruntea clubului, Adrian Mititelu, nu este omul potrivit pentru a conduce acest club de renume. Nu numai eu, dar şi alţi oameni de fotbal şi ziarişti au prezentat realitatea: Mititelu a făcut totul numai după bunul său plac, a numit mulţi antrenori fără performanţe în această meserie, a jignit pe toată lumea, iar pe jucători – cum bine au spus Găman şi Bărboianu – i-a transformat într-un fel de „sclavi“. Rezultatul îl ştim: doar vorbe, promisiuni, bla, bla şi nici o calificare în cupele europene. Şi tocmai când a adus oameni pricepuţi, cum a fost Victor Piţurcă, şi-a dat arama pe faţă! L-a dat afară pe Piţi într-un mod umilitor: bodyguarzi care să-i interzică lui Piţurcă să intre la cantonamentul echipei în ziua în care Universitatea avea reunirea programată!
Am văzut că în era „Ajică“ au fost vreo 15 antrenori! N-ar fi exclus ca după ce-l va demite iarăşi şi pe Napoli se va autonumi el, Mititelu, ca antrenor al Universităţii! Argumente? Mititelu va absolvi în curând Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, se va înscrie şi la vreun masterat şi, gata, va trece pe banca tehnică, acolo unde au lucrat Oblemenco, Oţet şi alţii.
Apropo de cazurile Găman, Bărboianu, este inexplicabilă nedeclararea acestor jucători liberi de contract de către Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor de la LPF! Actele depuse la LPF sunt clare, iar comisia respectivă a făcut abuz în această situaţie. De altfel, şi în celelalte două cazuri amânate de comisia lui Dragomir – Iliev şi Gargorov – actele sunt clare şi bulgarii ar fi trebuit declaraţi şi ei liberi de contract. Păcat că Universitatea pierde pe aceşti fotbalişti, plus Wobay, dar asta demonstrează „marile calităţi de conducător“ ale lui Mititelu. N-are bani, iar echipa riscă să retrogradeze. Nu are bani, la revedere! Riscăm să ajungem în Liga a III-a. Dacă are bani, atunci să-i aducă la club şi Universitatea să revină în prim-planul fotbalului românesc şi să ajungem în Europa fotbalistică.
Am urmărit la TV meciul amical de duminică, remiza cu Mlada. Un amical fără miză, pe un teren greu, fără spectatori nu este concludent, aşa că nu mă pronunţ. Una peste alta, nu m-a impresionat. A, am remarcat că a venit Zoro… Când vine Winettou?!
Am avertizat opinia publică de vreo cinci ani că Adrian Mititelu este răul Ştiinţei. Am fost criticat, chiar înjurat de cei din anturajul aşa-zisului finanţator, dar suporterii
şi-au dat seama acum, în ceasul al 12-lea, de faptul că Mititelu nu mai are ce căuta la clubul de fotbal. Punct. Să vedeţi ce „meci“ va fi cu Steaua! Când Craiova are meci cu Steaua, Gigi Becali ştie să facă regii…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

77 COMENTARII