14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRemiză pentru Ştiinţa

Remiză pentru Ştiinţa

Universitatea a încheiat nedecis meciul cu cehii de la Mlada Boleslav, scor 1-1, golul alb-albaştrilor fiind reuşit de Mihai Costea în prima repriză.

Antrenorul Nicolo Napoli a început meciul în formula: Hotoboc – Dănănae, Zoro, D. Lopes, W. Lopez – Prepeliţă, Wendel, D. Stoica, M. Costea – M. Roman, Fl. Costea. Ca şi în meciul cu Shinnik, italianul insistă cu Zoro şi David Lopes ca fundaşi centrali. Ultimul evoluează însă sub aşteptări, fiind depăşit în dese rânduri la raidurile adverse. Aşa s-a întâmplat şi ieri, când brazilianul a ratat alunecarea şi nu a reuşit să blocheze atacul cehilor din minutul 18, Hotoboc, titular în absenţa lui Lung Jr., primind gol foarte uşor de la Taborsky. Faţă de primul test de verificare, din echipa de start a Universităţii au dispărut Gângioveanu, Wendel fiind titularizat la închidere, dar şi Stoianof, în locul acestuia fiind preferat M. Roman, un jucător cu spatele asigurat după evoluţia din primul amical pe pământ turcesc, când a reuşit să şi înscrie. Craiova a egalat în partida cu Mlada în minutul 29, după o fază în care unul dintre fundaşii cehi s-a împiedicat în propriul careu. Fl. Costea a profitat de situaţie şi i-a pasat fratelui său, M. Costea înscriind cu un şut puternic. Cu un mijloc aproape inexistent, Ştiinţa a legat jocul destul de greu, faza de construcţie limitându-se de multe ori la centrări ale fundaşilor pentru atacanţi. Până la pauză, cehii au rămas la cârma jocului şi au mai ameninţat de câteva ori poarta Craiovei.

Fotbal pentru toţi

După timpul de odihnă, Nicolo Napoli l-a trimis pe Crăciun în atac, în timp ce în linia de mijloc a reapărut Gângioveanu. Alb-albaştrii au părut ceva mai insistenţi, însă Crăciun (‘47) nu a ajuns la mingea centrată bine în faţa porţii de Fl. Costea. La o incursiune pe partea dreaptă, M. Costea (‘53) a finalizat în forţă, dar a ratat de puţin ţinta. Pe parcursul întâlnirii, pentru Universitatea au mai evoluat: Firţulescu, Ciucă, Buşu, Gugu, Surugiu, V. Bujor, Ologu, J. Nicolae şi Buleică. Surugiu a avut o execuţie frumoasă în minutul 74, punându-l în dificultate pe portarul cehilor. Finalul a aparţinut celor de la Mlada, însă tabela de marcaj nu s-a mai modificat, oltenii trecându-şi în cont o remiză din care vor trage învăţăminte pentru partidele care urmează.

Prepeliţă a pus gând rău Stelei

Andrei Prepeliţă a redevenit căpitanul Universităţii Craiova după plecarea lui Victor Piţurcă, dar şi a lui Valerică Găman, rămânând să conducă juveţii în bătălia pentru supravieţuirea în Liga I. Într-un interviu acordat GSP, „Prepe“, care în meciul de ieri a evoluat modest, susţine că echipa nu resimte despărţirea de Piţi şi transmite un mesaj Stelei, primul adversar al Ştiinţei la reluarea campionatului. „Le-am demonstrat unora că la Craiova încă e o echipă, şi nu una oarecare. Suntem pe drumul cel bun. S-au spus, s-au scris şi s-au inventat multe despre Universitatea în ultima vreme, dar această echipă mai are multe de spus, nu se va desfiinţa şi nici nu va retrograda. Nu mai avem şanse la titlu, la Europa League, sper să nu avem probleme cu retrogradarea. Îmi doresc să nu le dăm nici un fel de emoţii suporterilor noştri pe parcurul returului în privinţa rămânerii în prima ligă. Cu Steaua vrem să facem un meci mare în prima etapă. E un derbi, vom avea probabil stadionul plin şi trebuie să ne mulţumim suporterii cu orice preţ“, a declarat Prepeliţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII