13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGermania şi Norvegia, victorioase

Germania şi Norvegia, victorioase

Reprezentativele Germaniei şi Norvegiei au ieşit învingătoare în partidele de joi seară, de la CM de handbal masculin din Suedia, contând pentru configuraţia locurilor 9-12 din clasament, informează handbalvolei.ro. Nemţii au trecut extrem de greu de naţionala Argentinei, scor 40-35, fiind nevoie de două reprize de prelungiri pentru aflarea ocupantelor poziţiilor 11 şi 12. În timpul regulamentar, sud-americanii au dat o replică foarte bună, la pauză tabela indicând 12-13, iar la finele celor 60 de minute scorul fusese egal, 27-27. Nici după prima repriză lucrurile nu se descurcaseră, scorul fiind 31-31, însă germanii s-au „trezit“ în cea de-a doua parte şi s-au desprins în minutul 77, scor 36-33, decizând totodată soarta jocului. Golgheterii acestui meci extrem de disputat au fost Holger Glandorf şi Uwe Gensheimer, fiecare cu câte nouă reuşite.
În bătălia pentru locurile 9-10 câştig de cauză a avut Norvegia, care a gestionat mai bine timpul din repriza de prelungire decât Serbia, impunându-se la limită, scor 32-31. Prima repriză le-a aparţinut, pe rând, ambelor combatante, sârbii fiind însă cei care şi-au adjudecat-o, scor 16-14, însă norvegienii s-au redresat pe parcurs şi au restabilit egalitatea exact în finalul celor 60 de minute, scor 29-29. Cele zece minute suplimentare care au urmat au fost sărace în goluri, iar nordicii s-au impus dramatic la diferenţă minimă, mulţumindu-se totodată cu locul 9 la CM din 2011.
Vineri seară, după închiderea ediţiei, urma să se dispute meciurile pentru locurile 7-8 (Polonia – Ungaria) şi 5-6 (Croaţia – Islanda), dar şi cele două semifinale: Suedia – Franţa şi Danemarca – Spania. Jocurile pentru medaliile de bronz şi cele de aur vor avea loc duminică, ultima zi a CM din Suedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS