17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportApostu: Va fi greu în Antalya

Apostu: Va fi greu în Antalya

Echipa Pandurii a plecat vineri în Antalya, însă nu toţi fotbaliştii au încăput în cursa charter tocmită de club împreună cu alte grupări din Liga I. Brazilianul Oliveira a mers cu o cursă de linie, via Istanbul, biletele pentru cursa charter fiind epuizate înainte de sosirea sa la Târgu Jiu. „Greul abia acum începe!“, avertiza tehnicianul Grigoraş, deşi la Belek temperaturile sunt mult mai ridicate ca în ţară, 15 grade Celsius, iar terenurile – impecabile. Atacantul Bogdan Apostu explică, însă, de ce vorbele tehnicianului au acoperire: „Va fi greu în Antalya pentru că până acum am făcut un efort aerob, pe distanţe lungi. Acum vom trece la antrenamente anaerobe, ceea ce e mai dificil pentru fotbalişti, efortul este tot mai mare, dar intervine şi mingea, ceea ce ne place nouă foarte mult. Până acum a fost mai greu din acest punct de vedere. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a respecta sarcinile impuse de antrenor şi pentru ca la sfârşitul acestei pregătiri să fim 100% pregătiţi pentru a începe returul, care va fi de foc“. Singur pe post, Apostu este conştient că speranţele de gol ale gorjenilor sunt legate de numele său. „Nu e o noutate pentru mine că speranţele de gol sunt pe umerii mei. E ceva normal. De când m-am apucat de fotbal şi mi-am ales meseria asta am fost conştient de acest lucru. Sunt ferm convins că până vom începe campionatul vor mai aduce cel puţin un atacant la Pandurii, dacă nu chiar doi. Avem nevoie de asta. E greu să duci un campionat cu un singur vârf, indiferent că e vorba de mine sau oricine altcineva. Campionatul este lung, apar accidentările, suspendările şi poate şi o formă mai slabă, şi e normal să fie mai mulţi pe acelaşi post. Sunt sigur că această problemă se va rezolva până la urmă după stagiul din Antalya“, crede Apostu.

Rezultatele, bune
la moral

Gorjenii au programat sâmbătă primul amical al stagiului de la Belek, cu Ferencvaros sau Ujpest Budapesta. Pandurilor nu le sunt indiferente rezultatele din jocurile de verificare, însă preocuparea de bază este reeditarea jocurilor bune de la finalul turului.
„Nu contează câte goluri dau în Antalya. Eu vreau să marchez cât mai multe goluri în campionat, pentru ca Pandurii să se salveze de la retrogradare. Rezultatele din meciurile amicale contează în măsura în care ele îţi dau un moral bun pentru meciurile următoare. E normal ca orice jucător să-şi dorească să învingă, indiferent că e vorba de meciuri oficiale sau amicale. Acum, e clar că nu sunt la fel de importante precum cele oficiale. Important este să punem la punct un sistem de joc şi să respectăm sarcinile antrenorului, dar într-o oarecare măsură sunt importante şi rezultatele din meciurile amicale“, a adăugat Apostu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS