14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Nu putem merge doar în formula asta

Grigoraş: Nu putem merge doar în formula asta

Petre Grigoraş nu concepe să înceapă returul cu actualul lot, solicitând cu disperare doi atacanţi pentru a nu fi nevoit să recurgă la improvizaţii. Pandurii are în prezent doar două vârfuri, Apostu şi Voinea.

Cum Jaka Stromajer a dat bir cu fugiţii, iar la Adrian Iordache, Antohi şi Ilie Iordache s-a renunţat, Petre Grigoraş s-a trezit cu doar doi atacanţi în lot, Bogdan Apostu şi Albert Voinea. De fapt, doar Apostu este o certitudine pentru că Voinea, la 18 ani ai săi, este crud, deocamdată, pentru Liga I. Grigoraş speră ca în Antalya să testeze măcar câţiva străini, în ciuda naţionalismului său declarat. „Sper ca în Antalya conducerea să-mi aducă doi, trei atacanţi pe care să-i testez. Nu putem merge în partea a doua a campionatului doar în formula asta. Nu vreau să fiu nevoit să fac modificări spectaculoase în echipă, să transform vreun fundaş în atacant. Este greu doar cu Apostu în faţă. Voinea e un copil, pe finalul pregătirii de la Poiana Braşov a cedat şi el. Acuza dureri la tendon. E necopt şi nu aş vrea să-l forţez prea mult“, a spus Grigoraş.
Nici nu ar fi o premieră pentru Pandurii Târgu Jiu dacă un fundaş ar fi transformat în atacant. Chiar în ultima etapă disputată în 2010, cu Unirea Urziceni, scor 1-1, Alexandre Cardoso, de obicei fundaş stânga, a evoluat sub comanda lui Grigoraş ca mijlocaş ofensiv, cu multe apariţii de vârf autentic. De altfel, Cardoso a început fotbalul ca atacant, aşa că nu ar mai fi o surpriză dacă tehnicianul ar apela în continuare la serviciile brazilianului.
Petre Grigoraş a confirmat practic că pistele din ţară s-au cam epuizat din diverse motive, Pandurii fiind obligată să se orienteze spre jucători necunoscuţi din afară. „Nu avea rost să iau în probe la Poiana Braşov un jucător pe care nu-l ştiam. Ce să facă acolo? Să alerge să rupă pământul, iar apoi, pe teren, să nu arate nimic? Dacă ar fi fost vreun jucător pe care îl ştiam şi aveam nevoie de el, îl luam la Poiana Braşov, altfel nu avea nici un rost“, a spus Grigoraş.

Stromajer iese din calcul

Tehnicianul Petre Grigoraş a tot sperat că Jaka Stromajer va stinge litigiul cu Pandurii Târgu Jiu şi va reveni sub comanda sa. Nu s-a întâmplat acest lucru, cu toate că au trecut deja două săptămâni de la reunirea lotului, iar reconcilierea dintre cele două părţi pare imposibilă, mai ales după ce preşedintele CA al grupării gorjene, Marin Condescu, a anunţat că slovenul este liber să plece. Grigoraş s-a arătat dezamăgit de atitudinea fostului său elev, dator moral, în opinia sa, faţă de clubul care l-a tolerat şi l-a plătit atâta vreme, deşi nu a fost răsplătit pe măsură. „Îmi pare rău că Jaka nu a putut fi ţinut şi a plecat. I s-a întins o mână pentru a reveni în circuit, i-am dat încredere, dar el a ales să plece. Avea o datorie morală să rămână. Oamenii de aici l-au ţinut ani buni la echipă. Tentaţiile au fost mai mari decât omenia“, a afirmat Grigoraş. Jaka Stromajer se află din 2007 la Pandurii, un sezon fiind împrumutat la formaţia de Liga 2 CSM Râmnicu Vâlcea. În Liga I a evoluat în 73 de jocuri, reuşind să marcheze şase goluri. În turul campionatului, Stromajer a evoluat în 13 meciuri, înscriind doar două goluri, în partidele cu Universitatea Cluj şi Unirea Urziceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU