18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli, îngrijorat de problemele Universităţii

Napoli, îngrijorat de problemele Universităţii

CSM Vâlcea – „U“ Craiova 1-1
Stadion „Municipal“, spectatori: 50.
Au marcat: Balauru ‘44 – pen. / M. Roman ‘58.
CSM Vâlcea: Tufişi – Odoroabă, Posteucă, Dandea, Fl. Sandu – Roşca, Mitu, Oct. Vasile, Ad. Ganea – Balauru, Rădulescu. Antrenor: Laurenţiu Tudor. Au mai jucat: Chiriţă, D. Rădoi, Cl. Popa, Tomozei, Eremia, Bucuroaia, Slobozeanu, Chiribuş, Geantă.
„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Buleică, R. Barbu, Ciucă, Buşu – M. Costea, Prepeliţă, David Lopes, Gângioveanu – V. Bujor, Stoianof. Antrenor: Nicolo Napoli. Au mai jucat: Hotoboc, J. Nicolae, M. Roman, Dina, Ologu, Firţulescu, Surugiu, Gugu.
Au arbitrat: Ad. Comănescu – Fl. Păunescu, M. Badea.

Italianul a cerut jucători ca să fortifice lotul pentru retur, managerul Laurenţiu Reghecampf încercând să aducă fotbalişti din Germania.

Preşedintele Universităţii, Aurică Ţicleanu, a dezvăluit că antrenorul Nicolo Napoli nu înţelege ce se întâmplă la Craiova şi că aşteaptă jucători noi pentru a putea salva Ştiinţa de la retrogradare. „Nicolo este puţin derutat. Nu se aştepta să fie atât de multe probleme, însă împreună le vom rezolva încetul cu încetul. Nu va fi uşor, dar nici nu ne descurajăm. Înţeleg că se fac eforturi pentru a se rezolva o mare parte din problemele economice. Nu ştiu prea multe amănunte, dar s-a virat ceva şi încercăm să intrăm în campionat cu multe din probleme rezolvate. Este o perioadă în care se discută mult, însă cert este că Universitatea Craiova a ieşit după mult timp pe piaţă în această iarnă. Vindem, cumpărăm, ca orice echipă profesionistă. Asta este soluţia, să creşti jucători, să îi vinzi şi să aduci alţii. Vom analiza după amicalul cu Vâlcea raportul lui Napoli şi toţi cei din jurul echipei vom încerca să-i satisfacem toate cererile în materie de jucători“, a spus Ţicleanu, conform Mediafax.
Alb-albaştrii nu sunt dispuşi să piardă timpul şi l-au trimis deja pe managerul sportiv Laurenţiu Reghecampf în Germania pentru a găsi fotbalişti dornici să îmbrace tricoul Universităţii. „Merg în Germania să aduc jucători pentru Universitatea. Sper să reuşesc să iau fotbaliştii de care Napoli are nevoie, dar, deocamdată, suntem în discuţii. Avem nevoie de mai mulţi jucători, mai ales că au plecat deja doi. Nu pot să vă spun despre ce jucători este vorba, dar după ce voi rezolva o să anunţ public“, a spus Reghecampf la Sport.ro.

Remiză în nămeţi
la Vâlcea

În timp ce majoritatea echipelor din Liga I se testează pe terenuri accesibile din Turcia sau Spania, Universitatea a ales să înceapă seria amicalelor la Vâlcea, în compania echipei locale CSM. Meciul s-a disputat pe un teren acoperit cu zăpadă, care a îngreunat serios misiunea celor două combatante, dar a constituit şi un risc major pentru cei aflaţi pe teren. Bătălia din nămeţi s-a încheiat nedecis, 1-1. CSM Vâlcea a deschis scorul prin Balauru (‘44), acesta transformând un penalti. Mihai Roman (‘58) a egalat cu un şut din interiorul careului, după ce Dina a reuşit o recuperare la o neatenţie a fundaşilor vâlceni. Patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, nu a fost prezent la meci, însă suporterii olteni nu au scăpat prilejul şi au scandat contra finanţatorului Universităţii. Şi pe teren a existat o contră, în minutul 68, Ciucă bruscându-l pe Ologu după un duel verbal.
„A fost un teren greu. Scopul a fost să alergăm cât mai mult şi să ne pregătim fizic. În Antalya vom avea meciuri mai grele şi mai bune. Există viaţă după Piţurcă. Jucătorii şi antrenorii vin şi pleacă. Mă bucur că a venit Napoli pentru că este foarte bun pentru jucătorii tineri“, a spus Gângioveanu la Sport ro, în timp ce preşedintele Ţicleanu considera amicalul „un antrenament reuşit“.
La amicalul de ieri, la Ştiinţa au lipsit Ovidiu Dănănae, Florin Costea, Valentin Iliev şi Emil Gargorov. Oficialii Ştiinţei au anunţat că fotbaliştii în cauză au fost protejaţi, având un statut special la Universitatea. Despre cei doi bulgari s-a spus însă că nu au acceptat varianta propusă de Adrian Mititelu în ceea ce priveşte plata restanţelor şi că mâine ar urma să fie declaraţi liberi de contract de LPF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII