22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii vor „săgeată“ de Năvodari

Gorjenii vor „săgeată“ de Năvodari

Sorin Chiţu, golgheterul grupării de Liga a II-a Săgeata Năvodari cu zece reuşite în turul campionatului, şi-a dat acordul să vină la Pandurii Târgu Jiu, însă se loveşte de refuzul conducătorilor grupării constănţene. „Nu depinde de mine dacă ajung sau nu la Pandurii. Ce a depins de mine am făcut. Acum sper ca ambele cluburi să se înţeleagă. Eu îmi doresc foarte mult să ajung la Pandurii. Dacă ar fi după mine, acum m-aş urca în maşină şi aş veni“, a declarat Chiţu pentru site-ul sportingorj. Atacantul a mai evoluat acum zece ani cu Petrolul Ploieşti în Liga I şi consideră că ar fi o oportunitate să revină pe scena primei divizii aproape de finalul carierei. Negocierile sunt anevoioase, şefii echipei din Năvodari dorind să activeze clauza de reziliere de 150.000 de euro pentru Chiţu, situaţie de neacceptat pentru olteni, mai ales că jucătorul are 30 de ani. „În contractul pe care-l au cu jucătorul există o clauză de reziliere de 150.000 de euro, o sumă mult prea mare în opinia noastră. Am venit cu propunerea de a-i ceda la schimb pe Adrian Iordache sau Antohi sau chiar pe amândoi, iar în plus vom negocia şi o reducere a plăţilor pe care ei le mai au de făcut către Pandurii în contul transferului lui Vezan“, a declarat preşedintele executiv al gorjenilor, Eugen Pârvulescu.

Iordache, out

Ilie Iordache şi-a reziliat ieri, pe cale amiabilă, contractul cu Pandurii Târgu Jiu, însă speră să revină pentru a treia oară la Târgu Jiu, unde s-a simţit ca acasă. „Pandurii a fost echipa care m-a format. La Târgu Jiu am trăit cele mai frumoase clipe din viaţa de fotbalist. Am venit tot timpul cu inima deschisă. Târgu Jiul chiar e o casă pentru mine. Acum, că a venit clipa despărţirii, pot spune că a fost vina mea că nu am fost pe placul antrenorului. Asta e viaţa, îmi pare rău că n-am rămas. Oricum, le ţin pumnii băieţilor şi sunt convins că se vor salva de la retrogradare“, a spus Iordache la despărţire. Mijlocaşul şi-a propus să-şi încheie cariera la Târgu Jiu şi speră să se ţină de promisiune. „Poate veţi avea parte şi de a treia venire a mea la Pandurii. Mi-am propus ca la Târgu Jiu să-mi închei cariera de fotbalist şi aşa voi face. Acolo mă simt cel mai bine în teren, acolo, lângă oamenii care formează acel club. Chiar le mulţumesc“, a mai spus Iordache.

Pandurii fac şi al treilea cantonament

După Poiana Braşov (12-22 ianuarie) şi Antalya (28 ianuarie-10 februarie), pandurii vor avea parte şi de cel de-al treilea cantonament al iernii, de această dată la Băile Herculane (13-20 februarie). Echipa lui Petre Grigoraş va disputa la Băile Herculane şi două amicale, primul cu Rapid Piatra Olt sau ACU Arad, iar cel de-al doilea, cu FC Drobeta, ultimul test înainte de reluarea campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS