19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGăman şi Bărboianu, prinşi la mijloc în războiul dezlegărilor în alb

Găman şi Bărboianu, prinşi la mijloc în războiul dezlegărilor în alb

Cei doi jucători au plecat noaptea din hotelul unde erau cazaţi la Băile Govora, declanşând un nou război între Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă.

Universitatea Craiova a început şedinţa de pregătire de ieri-dimineaţă fără jucătorii Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu. Cei doi au fugit din cantonamentul de la Băile Govora în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat în exclusivitate Gazeta de Sud. Oficialii Ştiinţei au aflat din presă despre ce se întâmplă în propria ogradă, unii fiind chiar surprinşi de plecarea celor doi fotbalişti. „Nu pot să cred aşa ceva! Eu sunt acum în Turcia“, a precizat managerul sportiv al echipei, Laurenţiu Reghecampf, la aflarea veştii, în timp ce preşedintele clubului, Aurică Ţicleanu, aflat la Băile Govora, a refuzat să comenteze situaţia.
Curios este că, deşi spune că nu-l putea bănui pe Bărboianu de ceva, Mititelu a stabilit ca jucătorul să stea în cameră cu Silviu Lung senior. Lui Găman i-a fost pus „paznic“ Andrei Prepeliţă, unul dintre jucătorii anti-Piţurcă. Martorii spun că Găman şi Bărboianu au părăsit hotelul în care sunt cazaţi juveţii înainte de miezul nopţii. De asemenea, sunt voci care susţin că jucătorii şi-ar fi aruncat genţile pe geam, după care au ieşit pe una dintre uşile hotelului, din parcarea acestuia fiind preluaţi de o maşină cu numere de Vâlcea. Ieri-dimineaţă, înainte de a ieşi la antrenament, staff-ul Ştiinţei a băgat jucătorii în şedinţă, subiectul fiind, desigur, fuga celor doi.
Vali Găman şi-a sunat ieri familia pentru a o linişti. „Am vorbit cu fratele meu, este decizia lui. Ne-a comunicat că este bine, să nu ne facem griji. Nu e vorba de nici o răpire, a plecat de bună voie. Nu mi-a comunicat ce va face, unde va merge. Tot ce ne-a spus este să stăm liniştiţi. Nu vom încerca în nici un fel să-i influenţăm decizia. Este cariera lui, este major şi probabil ştie ce face“, a spus George Găman, fratele jucătorului, conform prosport.ro.

Garanţia lui Mititelu: trei dezlegări în alb

Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a reacţionat primul, dezvăluind că fostul manager, Victor Piţurcă, are trei dezlegări în alb, plecarea celor doi fotbalişti din cantonament având strânsă legătură cu acest lucru. „Aceşti doi jucători sunt furaţi de Piţurcă. Nu credeam că e posibil să se întâmple aşa ceva. E o lovitură pentru mine. Piţi are trei dezlegări în alb de la mine, dar nu le poate folosi. Nu sunt valabile, legea e foarte drastică. Pe Găman l-am simţit că e ceva cu el, dar Bărboianu era fericit că pleacă Piţurcă. Era apropiat de mine. Piţurcă vrea război. Nu ştiu ce le-a garantat el de au plecat. Nu ştiu dacă e conştient că ceea ce face e de domeniul penalului. Am avut o sedinţă în care am stabilit plăţile. În câteva zile şi-ar fi primit o parte din bani. Voi anunţa Parchetul, DIICOT-ul şi FIFA. L-am văzut la lucru pe Piţurcă. Nu va mai face nici o performanţă. Nu ştiu cum a reuşit ca antrenor la echipa naţională. Singurul lucru bun al său la Craiova a fost că a adus nişte bani la echipă! Indiferent de oferte, cei doi jucători vor juca la Craiova în următorii cinci ani! Gămane, nu uita că eu te-am promovat la echipă. Uite acum ce primesc în schimb. Lui Bărboianu nu ştiu ce i-au promis, e o surpriză mare pentru mine“, a declarat Mititelu la Sport.ro. Acesta susţine că Găman urma să fie transferat în străinătate pentru o sumă de peste două milioane de euro.

Piţurcă: Sunt mai
mulţi jucători care vor să plece

Ulterior, clubul Universitatea a postat pe site trei dezlegări în alb semnate de Adrian Mititelu şi minuta dintre el şi Piţurcă, în care se scrie: „Subsemnatul Mititelu Adrian predau d-lui Piţurcă Victor trei dezlegări de jucători ca garanţie pentru sumele de bani cu care acesta va credita clubul FC Universitatea Craiova în perioada septembrie-decembrie 2010. După restituirea sumelor cu care a împrumutat clubul, acesta se obligă să restituie şi cele trei dezlegări“.
Managerul Victor Piţurcă a ripostat, susţinând că documentele prezentate de Mititelu ar fi „fabricate“ şi că jucătorii vor fi liberi să joace unde doresc. „Nu ştiu despre ce e vorba, ce a publicat Mititelu, acea minută, nu e valabilă. Când se dau dezlegări, trebuie să scrie «transfer al jucătorului cutare». Eu nu am intrat în posesia vreunui transfer al vreunui jucător. Am semnat acel act, dar am şi uitat de el, nu m-am gândit. Acel document prezentat e un acord de încetare al raporturilor contractuale. Când a fost eliberat pentru un jucător un astfel de acord, automat încetează relaţia dintre jucător şi club. E semnat de Adrian Mititelu. El se ocupă cu tâlhării de genul ăsta, vedeţi-vă de treabă că jucătorii le semnaseră. Nu putea face acest acord de încetare dacă nu semnau jucătorii. Mititelu poate face hârtii de genul ăsta câte o mie. Jucătorii nu mai au contract cu Universitatea Craiova din momentul în care li s-a eliberat acel act semnat de club. Acele acte publicate pe site-ul oficial trebuiau semnate şi de mine. Jucătorii pot beneficia de aceste dezlegări, pentru că sunt valabile. Ei pot depune actele şi Comisia le va da dreptul să joace oriunde vor ei. Toţi jucătorii de la Craiova îşi doresc să plece de acolo în acest moment! Ştiţi ce condiţii au? Cum să nu plece, fac antrenamente pe un teren cu raţe, cu gâşte!“, a spus Victor Piţurcă la GSP TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

96 COMENTARII