22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, la ora testelor fizice

Alb-albaştrii, la ora testelor fizice

La şedinţa de pregătire de ieri-dimineaţă de pe stadionul din Govora, oltenii au fost testaţi în vederea individualizării antrenamentelor următoare.

După o săptămână nebună, de luni Universitatea şi-a mutat cartierul general departe de Craiova, la Băile Govora, staţiunea vâlceană fiind într-un fel ferită de ochii mass-media craiovene, aflându-se la 120 de kilometri de „agitaţia“ din Bănie. Stabilimentul ales, hotelul de trei stele Belvedere, este deosebit: dispune de bază de refacere, fitness, masaj, bazin, saună, plus un restaurat cu o capacitate de 100 de locuri, o sală de conferinţe cu capacitatea de 100 de locuri. Ştiinţa a mai fost în cantonament aici în anii trecuţi. În această perioadă, staţiunea Băile Govora este pustie, aproape toate hotelurile sunt închise.

Indicaţii în engleză

Ieri-dimineaţă, după micul dejun, preparat de Lia, bucătăreasa lui Mititelu adusă de la Craiova, lotul alb-albaştrilor a coborât din hotel la stadion, aflat la 200 de metri de hotelul Belvedere, stadion unde dispută meciurile echipa locală FC Govora, în prezent în campionatul judeţean. Este o arenă destul de modestă, cu un gazon de… judeţ. La 9.30 a început şedinţa de pregătire, cu o încălzire coordonată de preparatorul fizic Gabriel Poch, ale cărui indicaţii erau în limba engleză. Întregul grup, cu Florin Costea în frunte, alerga prin ceaţă, dar atmosfera era totuşi destinsă. Nu se auzeau decât indicaţiile lui Gabriel, în engleză. Singurul care efectua un program separat a fost Gargorov, bulgarul având o uşoară durere musculară la gambă. Din aşa-zisa tribună, oltenii erau urmăriţi de preşedintele Ţicleanu, impresarul francez de origine marocană Ali Rachedi (aflat de vreo două zile la Govora) şi de doi localnici, buni cunoscători ai fenomenului fotbalistic: Dan Preoţescu, fost arbitru în Craiova, şi Florin Pojoga, asistent medical la Belvedere. Ieri îşi anunţase vizita la terenul de antrenament şi Ţarălungă, fostul campion al Ştiinţei din 1974, stabilit de ani mulţi la Râmnicu Vâlcea, dar Teo a anunţat că va ajunge la Govora mâine.

Jucătorii au alergat
cu pulstestere

A urmat efectuarea testelor fizice. Toţi jucătorii aveau asupra lor pulstestere, conectate la un computer. Testul a cuprins, printre alţi parametri, ritmul de alergare, timpii de execuţie şi cei de recuperare. Rolul acestui test a fost de a stabili consumul maximal de oxigen, adică nivelul de pregătire din punct de vedere fizic. După efectuarea testului de ieri-dimineaţă, Napoli şi staff-ul său tehnic au individualizat pregătirea în funcţie de datele obţinute.
Programul zilei de ieri a mai cuprins o şedinţă de pregătire cu mingea, dar pe un teren mai bun, aflat la aproape 15 kilometri de Govora, la Căzăneşti. N-ar fi exclus ca antrenamentele de astăzi să fie urmărite şi de finanţatorul Mititelu, aşteptat la Govora.

Ţicleanu – borna 52

Preşedintele interimar Aurel Ţicleanu îşi va aniversa astăzi, la Govora, ziua de naştere, el împlinind 52 de ani. „Chiose“, născut la Teliuc, a făcut primii paşi în fotbal la Hunedoara, apoi a fost legitimat la Metalurgistul Sadu, de unde, în 1976, a trecut la Universitatea. La Craiova a cunoscut cele mai mari satisfacţii ale carierei, cucerind două titluri şi trei cupe, calificându-se cu celebra Craiova Maxima în semifinalele Cupei UEFA. Totodată, la Craiova fiind, a debutat în echipa naţională. În România a mai jucat pentru Sportul Studenţesc, iar cariera de jucător şi-a încheiat-o la Olympiakos Nicosia. Ulterior, Ţicleanu a fost antrenor la Ştiinţa (în două rânduri, 1994 şi 2010), preşedinte (când a fost Neţoiu acţionar principal) şi acum preşedinte interimar.

A venit Vlad Bujor
Lotul aflat ieri la Govora: Lung, Hotoboc – portari, Fl. Costea, M. Costea, Dina, Ciucă, Stoianof, Iliev, Barbu, Roman, Gugu, D. Lopes, Crăciun, Gogoşoiu, Wobay, Gargorov, Prepeliţă, Nicolae, Ologu, Firţulescu, Gângioveanu, Buleică, Buşu, Surugiu, Dănănae şi Vlad Bujor – jucători de câmp. Vlad Bujor, ultimul ajuns în pregătiri şi probe la Craiova, este atacant, are 21 de ani, şi este liber de contract. A jucat la CFR Cluj, Poli Iaşi şi, în turul ediţiei 2010/2011, la Mersin Idmanyordu (Turcia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII