17.3 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSituaţie tensionată la Ştiinţa

Situaţie tensionată la Ştiinţa

Preşedintele Cristescu i-a solicitat în scris lui Mititelu să asigure bugetul pentru retur, iar Piţi va susţine zilele acestea o conferinţă de presă, în care va demonta acuzaţiile finanţatorului.

Un cititor al GdS („Craiova Minima“) a postat pe site-ul ziarului, la sfârşitul anului trecut, următoarele: „Pe vremuri se scria în revista Săptămâna despre «NEURONUL lui Andone». Eu cred că a venit vremea să se vorbească în Gazeta de Sud despre «NEURONUL lui Mititelu»… sau al celor care-i înghit minciunile…“. Este o opinie a unui necunoscut, postată sub protecţia anonimatului, dar multe alte puncte de vedere ale fanilor „sună“ a nemulţumire faţă de situaţia în care a ajuns clubul în acest moment din cauza unicului finanţator. Echipe precum „U“ Cluj, Astra şi altele deja au perfectat transferuri de jucători, s-au întărit, în timp ce la Craiova, ca de obicei, ne spălăm rufele în public, pe la posturile TV ş.a.m.d. Toată Oltenia a fost entuziasmată de transferul „numărul unu“ al lui Mititelu din 2010, aducerea lui Victor Piţurcă în calitate de manager şi antrenor. Piţi a întârziat semnarea contractului, în final a bătut palma pe cinci ani, aşa s-a spus, dar detalii nu se cunosc.
Piţi nu a venit la Craiova pentru a fi în graficul ultimilor ani – când am avut ca obiectiv salvarea de la retrogradare, ci a anunţat un proiect clar – cupe europene, titlul campionatului. Evident, un asemenea proiect are nevoie de buget. De aici pleacă actualul „război rece“ dintre Mititelu şi Piţurcă, ultimul fiind aşteptat astăzi după-amiază în Bănie, iar zilele următoare va susţine o conferinţă de presă pentru a lămuri situaţia.

2011, capital pentru viitorul Ştiinţei şi al finanţatorului

După ce Dinel Staicu i-a predat brandul Universităţii lui Mititelu în detrimentul Primăriei Craiovei, acesta a investit în club şi la stadion, a redat Ştiinţei identitatea şi a început să viseze frumos. Ne-a aburit cu stadioane noi („Arena Leilor“), cu performanţe ca pe vremea „Craiovei Maxima“ (campionate, cupe), cu postul TV Universitatea, ca la Barcelona, cu reviste bla, bla. Cine n-ar vrea aşa ceva? De unde aşa de mulţi bani? Când au fost voci care au opinat că n-are bani şi minte pentru aşa ceva, imediat respectivii au fost taxaţi ca „duşmani ai Ştiinţei“.
Anul acesta este capital pentru viitorul Ştiinţei şi chiar pentru viitorul lui Mititelu, ca finanţator. El deja are „programate“ două momente de cumpănă în 2011: 31 ianuarie şi 31 martie. Până pe 31 ianuarie trebuie să asigure bugetul pentru transferurile de jucători (cinci milioane de euro), iar până pe 31 martie trebuie achitate datoriile către stat (vreo patru milioane de euro) pentru a se depune dosarul de licenţiere pentru sezonul 2011/2012.

Cristescu l-a somat
în scris pe Mititelu

Preşedintele executiv Silvian Cristescu a depus săptămâna trecută un referat prin care îi solicita finanţatorului Universităţii să asigure bugetul pentru acest retur (bani pentru transferări, cantonament ş.a.m.d). Povestea cu banii de la Fondul Proprietatea rămâne o… poveste încâlcită, dar tot un fel de abureală. Dosarul de la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP) nici măcar nu are evaluarea făcută, iar până la final mai sunt destule etape de îndeplinit, vor trece mulţi ani. Surprinzător este faptul că Victor Piţurcă a căzut în capcana întinsă de Mititelu, cum că are de primit de la Fondul Proprietatea aproape 80 de milioane de euro!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII