22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRenegaţii, la Pandurii II

Renegaţii, la Pandurii II

Disponibilizaţi de Grigoraş încă de la reunire, Chibulcutean, Orac, Adrian Iordache şi Ilie Iordache (foto) s-au pregătit ieri cu Pandurii II şi aşteaptă să lămurească situaţia cu preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu.

Petre Grigoraş şi-a impus punctul de vedere şi nu i-a inclus în lotul care a făcut ieri vizita medicală la Craiova pe Alin Chibulcutean, Daniel Orac, Adrian Iordache, Ilie Iordache şi Andrei Antohi, puşi pe liber în prima zi de pregătire. Pentru cei disponibilizaţi nu există cale de întoarcere, Grig afirmând într-un anturaj restrâns că, dacă se vor face presiuni din partea conducerii să reprimească vreunul dintre fotbalişti, va renunţa la banca grupării gorjene. Dacă Antohi nu s-a prezentat la echipă, Orac, Chibulcutean, Adrian Iordache şi Ilie Iordache s-au antrenat ieri cu formaţia secundă a clubului, sub comanda lui Gabi Zahiu. Alin Chibulcutean, unul dintre jucătorii importanţi ai echipei în ultimii ani, regretă că în vară nu a dat curs ofertei de la FCM Târgu Mureş şi a cedat rugăminţilor preşedintelui Marin Condescu de a continua la Târgu Jiu, chiar dacă echipa era atunci în eşalonul secund. „Echipa a doua este ultima soluţie pentru mine. Îmi pare rău că nu am plecat în vară. Atunci, şi clubul putea să ia nişte bani pe mine“, a reacţionat Chibulcutean. Anunţat de preşedintele executiv al clubului Pandurii, Eugen Pârvulescu, ca şi transferat la Gloria Bistriţa, Chibulcutean neagă că ar fi purtat discuţii cu gruparea ardeleană. „Nu ştiu nimic de Gloria Bistriţa. Nu m-a sunat nimeni de acolo şi nu mă pot autopropune“, a mai spus Chibulcutean. Fostul căpitan al pandurilor mai are contract până în vară cu Pandurii şi, ca şi ceilalţi jucători disponibilizaţi, doreşte să-şi lămurească situaţia cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Marin Condescu, toţi fiind sub contract cu clubul. Juriştii pandurilor riscă să bătătorească din nou drumurile la Comisiile ligii pentru litigii contractuale dacă nu vor rezilia pe cale amiabilă contractele sau nu vor reuşi să le găsească echipe. Se pare că Antohi va fi direcţionat către ACU Arad, Adrian Iordache – spre Săgeata Năvodari, la schimb cu atacantul Sorin Chiţu, golgheterul echipei cu 10 reuşite în tur, iar Ilie Iordache ar putea ajunge în Rusia sau Coreea de Sud.

„Nu am temeri în ceea ce îl priveşte pe Matei“

Deşi a semnat cu Steaua Bucureşti, Gabi Matei i-a promis lui Petre Grigoraş că-şi va face datoria în continuare la Pandurii. Grigoraş crede în cuvântul lui Matei, dar, totodată, l-a avertizat că nu va tolera eventualele slăbiciuni din partea jucătorului său. „Nu am temeri în ceea ce îl priveşte pe Matei. Am şi discutat cu el problema asta şi nu cred că se va pune problema să nu joace la capacitate maximă pentru Pandurii până în vară. Dacă voi observa o slăbiciune la el, să fiţi convins că va pleca mai devreme la Steaua. Sper să-şi facă datoria la echipă până în vară, să fie la fel de conştiincios ca până acum. Nu am nimic să-i reproşez. S-a antrenat destul de bine, a jucat destul de bine de când am venit şi eu sper să o facă şi în continuare. Îl cred pe cuvânt că va face tot posibilul ca evoluţia lui să fie în continuă creştere“, a afirmat Grigoraş.
După ce a fost refuzat de Andrei Ionescu de la Steaua, Grigoraş nu-şi doreşte nici un alt jucător din Ghencea în baza acordului pe care cele două cluburi îl au, prin care Pandurii poate transfera orice jucător ce nu intră în vederile lui Marius Lăcătuş. „Mi i-aş dori pe Bogdan Stancu şi Surdu de la Steaua, restul nu mă interesează. Ionescu nu vrea să vină aici pentru că nu doreşte să fie mereu o monedă de schimb. L-am avut şi la Iaşi. E un jucător cu reale calităţi, dar sigur nu va veni. În rest, pe cine să luăm? Cei de la Urziceni nu pot să vină pentru că ar fi a treia legitimare“, a spus Grigoraş.
 
Cardoso – între Lankaran şi Târgu Jiu

Alexandre Cardoso este aşteptat astăzi la Târgu Jiu pentru a se alătura pandurilor ce vor pleca în cantonament la Poiana Braşov. Negocierile cu echipa condusă de Mircea Rednic, Khazar Lankaran, nu au fost finalizate, Cardoso acceptând să plece numai în condiţii salariale superioare celor oferite de Pandurii, unde brazilianul încasează aproximativ 100.000 de euro pe an. Şi dacă rămâne la Pandurii, Cardoso a primit asigurări din partea tehnicianului Petre Grigoraş că va avea şanse să joace, în ciuda conflictelor dintre cei doi din turul campionatului. „Situaţia lui Cardoso nu e clarificată, dar, dacă va rămâne, va avea în continuare şanse să joace. Aţi văzut că la Urziceni l-am şi folosit, nu am nimic cu el. Eu am ceva cu jucătorii care încearcă să păcălească fotbalul“, a afirmat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS