14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReunire cu disponibilizări la Pandurii

Reunire cu disponibilizări la Pandurii

Petre Grigoraş a renunţat la cinci jucători încă de la primul antrenament din 2011 al pandurilor. Chibulcutean, Orac, Ilie Iordache, Adrian Iordache şi Antohi nu mai intră în vederile tehnicianului pentru returul acestui sezon.

Pandurii Târgu Jiu se va baza şi în 2011 pe vechea gardă, lotul fiind completat cu jucători din propria pepinieră, Rada, Tătaru, Pleaşcă, Voinea, Avramescu şi Militaru. Mijlocaşul transferat în această iarnă de la Unirea Alba Iulia (serie B2), C. Cristea a fost singura noutate la reunirea pandurilor. George Neagu (UTA) şi David Lazar (Voinţa Sibiu) au fost şi ei prezenţi la primul antrenament, însă ei sunt jucătorii grupării gorjene, fiind împrumutaţi în eşalonul secund în tur. Situaţia lui Lazar nu este însă clarificată, clubul din Sibiu refuzând să-l cedeze acum în condiţiile în care goalkeeperul are contract până în vară cu liderul seriei B2. Bosniacul Stojean Vranjes a ajuns la reunire cu puţine minute înainte de startul antrenamentului, dar nu s-a pregătit, fiind prea obosit. În schimb, Cardoso, Viera şi Stromajer nu au venit, fiind învoiţi, urmând a se alătura lotului până miercuri, când vor pleca în cantonamentul montan de la Poiana Braşov.
„Momentan, sunt forţe proaspete din propria pepinieră. Sperăm să avem parte de surprize pe viitor şi să mai vină doi jucători. Situaţia este destul de delicată, dar sperăm până în ultima clipă că se vor rezolva şi aceste lucruri. Dintre absenţi, Cardoso se prezintă pe 11 ianuarie, atunci are bilet de avion, Stromajer se întoarce mâine (astăzi – n.r.), Viera la fel. Aici au fost ceva probleme, dar trebuie să fim flexibili. Când unu’ vine din turma cu antilope gnu şi altul din Brazilia e normal să fim înţelegători, pentru că se duc de maximum două ori acasă pe an“, a spus Grigoraş. La Târgu Jiu au fost prezenţi şi Arrieta, şi Chibulcutean, dar nu s-au antrenat. Spaniolul este aşteptat la negocieri pentru rezilierea contractului, iar Chibulcutean va pleca, probabil, la Gloria Bistriţa.

Hidişan, ultima şansă

După ce la finalul anului 2010 a renunţat la Murgan, Ghindeanu, Vranjkovic, Maksumic, Popa şi Menassel, ultimii doi transferaţi la „U“ Cluj, acum Petre Grigoraş a anunţat alte cinci disponibilizări. Chibulcutean, Orac, Ilie Iordache, Adrian Iordache şi Antohi nu mai intră în vederile tehnicianului şi nu se vor deplasa cu echipa în cantonament. Florin Hidişan a primit şi el ultimatum din partea lui Grigoraş.
„Nu mai contez pe cei care au plecat Murgan, Ghindeanu, Popa, Nasser şi începând de mâine (astăzi – n.r.) Chibulcutean, Orac, I. Iordache, Adrian Iordache şi Antohi. Din punctul meu de vedere, aceştia nu vor merge în cantonament cu echipa. Hidişan o să văd dacă va rezista perioadei de pregătire de la Braşov, poate îi mai dau o şansă. Depinde de el. Dacă va reuşi să ducă pregătirea, pentru că eu cred că are trei ani de când nu a mai făcut o pregătire completă, va mai avea o şansă. Dacă nu, nu putem aştepta un jucător cinci-şase etape să joace 20 de minute“, a declarat Grigoraş.
Dacă la capitolul plecări lista este destul de lungă, la sosiri, antrenorul pandurilor speră să adauge măcar doi atacanţi de valoare până la startul sezonului.
„Mă interesează foarte mult jucătorii de atac, ceea ce a lipsit pandurilor în ultimul timp. Recordul lui Vintilescu stă şi acum în picioare, şase goluri într-un campionat, e foarte puţin pentru un atacant. Nu s-a putut discuta cu jucătorii pe care i-am dorit, pentru că preţurile erau mult prea mari. Sunt puţin naţionalist, aş vrea doar jucători români, dar, dacă nu se va putea, până la urmă în perioada din Turcia o să mai apară un jucător sau doi să-i vedem, cu toate că aş vrea să-i am la pregătire de la început“, a afirmat Grig.

Chiricheş, 100% pandur

Oficialii gorjeni au ţinut să clarifice situaţia contractuală a fundaşului Vlad Chiricheş, după ce Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo, a afirmat că jucătorul este deţinut în coproprietate de Dinamo şi Pandurii.
„Acordul dintre Pandurii şi Dinamo a fost rupt la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF. Nu e vorba de nici o coproprietate. Chiricheş este 100% jucătorul lui Pandurii. Probabil lui Andone nu i s-a transmis de la birouri acest lucru“, a declarat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi. Şi Petre Grigoraş exclude o trecere a fundaşului în Groapă.
„Şi eu îl vreau pe Torje de la ei. Sau pe Alexe. Acum nu ne permitem să cedăm nici un jucător de bază. Suntem într-o situaţie foarte delicată şi până în vară nu pleacă nimeni“, a spus şi Grigoraş.

Lotul prezent la reunire

Portari: Mingote, Mutu, Lazar.
Fundaşi: Matei, Chiricheş, Pleaşcă, Neagu, Grecu, Rada, Tătaru.
Mijlocaşi: Hidişan, Băcilă, Orac, Nistor, Brata, I. Iordache, Avramescu, Voiculeţ, C. Cristea, Ciucur, Militaru, Vranjes.
Atacanţi: Apostu, Voinea.
Absenţi: Viera, Cardoso, Stromajer (toţi învoiţi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS