25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNiculescu şi Gallovits au ratat finalele

Niculescu şi Gallovits au ratat finalele

Tenismana română Monica Niculescu şi partenera sa de dublu, chinezoaica Zi Yan, nu au reuşit să se califice în ultimul act al turneului de 220.000 de dolari de la Brisbane (Australia), informează frt.ro. Pornind din postura de favorite numărul doi, olteanca de 23 de ani şi Zi Yan au fost eliminate în semifinale de polonezele Klaudia Jans şi Alicja Rosolska, scor 7-5, 6-7(4), 8-10.
Tot la Brisbane, dar la dublu masculin, perechea Horia Tecău / Robert Lindstedt (Suedia) a trecut cu 6-3, 6-7(2), 13-11 de australienii Matthew Ebden şi Peter Luczak şi s-a calificat în semifinale, unde va avea adversară echipa germano-austriacă Philipp Petzschner / Alexander Peya.
Din nefericire, şi la Auckland, în Noua Zeelandă, România a rămas fără nici o reprezentantă, după ce bănăţeanca Edina Gallovits şi franţuzoaica Alize Cornet au pierdut în semifinale, în proba de dublu a turneului de 220.000 de dolari. Gallovits şi Cornet au fost depăşite în două seturi, scor 3-6, 1-6, de Sofia Arvidsson (Suedia) şi Marina Erakovic (Noua Zeelandă), care eliminase în primul tur dublul format de Simona Halep cu austriaca Tamira Paszek. De remarcat este faptul că în precedentele două partide disputate săptămâna aceasta, perechea Edina Gallovits / Alize Cornet nu cedase nici un set.
Altfel, finala de simplu de la Auckland va fi disputată de belgianca Yanina Wickmayer, care a învins-o în semifinale pe Peng Shuai (China) cu 3-6, 7-6(3), 7-5, şi Greta Arn (Ungaria), care a eliminat-o pe Julia Goerges (Germania) în două seturi, scor 7-6(3), 6-3.
Nici Raluca Olaru nu a avut sorţi de izbândă în China, la Quanzhou, fiind eliminată însă în faza optimilor de finală a turneului de 50.000 de dolari, japoneza Chiaki Okadaue câştigând în două seturi 7-5, 6-2.

Sorana a trecut de primul hop la Sydney

Eliminată încă din turul doi al calificărilor de la Brisbane, Sorana Cârstea s-a orientat spre alt turneu din Australia, cel de la Sydney, unde nu a fost acceptată direct pe tabelul principal. Ocupantă a poziţiei 93 în clasamentul WTA, târgovişteanca de 20 de ani a trecut cu bine de prima rundă a calificărilor, învingând-o fără prea mari probleme de germana Kristina Barrois (80 WTA), scor 6-2, 6-3. În turul secund al calificărilor, Sorana Cârstea o va întâlni pe rusoaica Vera Dushevina (54 WTA).
La polul opus se regăseşte olteanca Liana Ungur. Intrată în ultimul moment pe tabloul calificărilor, după ce unguroaica Greta Arn s-a retras, fiica lui Ilie Balaci a pierdut în faţa elveţiencei Stefanie Voegele, scor 5-7, 3-6, şi se află la a doua înfrângere din acest an, după ce săptămâna trecută a fost eliminată tot în primul tur al calificărilor de la Auckland.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS