15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportÎnfrângeri usturătoare la Foligno şi Parnu

Înfrângeri usturătoare la Foligno şi Parnu

Cele două naţionale de volei cadeţi ale României nu au cunoscut gustul victoriei, ieşind „şifonate“ după confruntările de vineri dimineaţă din preliminariile CE, informează handbalvolei.ro.
Naţionala feminină a fost învinsă de Spania cu scorul de 3-1 (25-19, 17-25, 25-14, 25-19), la capătul a 97 de minute de joc, în primul său meci din Grupa B a preliminariilor Campionatului European, turneu găzduit de Foligno (Italia). Această înfrângere a compromis în mare parte şansele de calificare ale fetelor lui Mircea Spătăcean şi Adrian Mihăilă, care, dacă vor să mai ajungă la Euro, trebuie să câştige ultimele trei partide din grupă. Tricolorele trebuie în acest sfârşit de săptămână să se confrunte cu Olanda şi cu Lituania.
Nici băieţii n-au prins o zi bună la Parnu, în Estonia. Elevii lui Vicenţiu Dumitrescu şi Daniel Săvoiu au fost învinşi şi de Finlanda cu 3-0 (25-13, 25-15, 25-23) şi au ajuns la a doua înfrângere din tot atâtea partide. România a început cu formula următoare: Claudiu Dumitru, Andrei Grigoraş, Mihai Ciupe, Ştefan Lupu, Mihai Tarţa, Dragoş Toma (libero) şi Gabriel Bontea (ultimii doi de la CN „Nicolae Titulescu“ din Craiova). Au mai jucat: Ştefan Şilaşi, Bogdan Dobre, Cornel Miron, Alexandru Zahar şi Codin Mocanu. „A fost un joc în care am rulat întreg lotul, ca urmare a evoluţiei din meciul de ieri (joi-n.r.). Am întâlnit o echipă omogenă, cu un moral foarte bun după victoria obţinută în jocul cu Estonia. A contat şi faptul că au fost susţinuţi de o galerie numeroasă“, a concluzionat selecţionerul Vicenţiu Dumitrescu.
România, care urma să joace vineri seară cu reprezentativa Italiei, mai are de disputat şi un joc contra Estoniei, gazda preliminariilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS