17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Matei aduce un milion de euro pandurilor

Gabi Matei aduce un milion de euro pandurilor

Clubul Pandurii Târgu Jiu a parafat actele de transfer ale fundaşului dreapta Gabriel Matei la Steaua Bucureşti şi a obţinut o sumă frumuşică, mai ales că jucătorul rămâne sub comanda lui Petre Grigoraş până la finalul acestui sezon. „Suntem mulţumiţi de sumă. Putea să fie şi mai mare. Pandurii are şi procente dintr-un eventual transfer al jucătorului în ţară sau străinătate“, a spus preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Dacă pentru gorjeni suma de transfer a rămas secretă, Gigi Becali a dezvăluit la gsptv din secretele tranzacţiei. „Am dat pe Gabi Matei 600.000 de euro şi încă 500.000 sau 20% dintr-un eventual transfer ulterior. Voi aduce jucători tineri, care vor juca un fotbal frumos. Din sezonul viitor vom face o echipă puternică. Sezonul ăsta se va întâmpla ce vrea Dumnezeu“, a declarat Becali.
Antrenorul Petre Grigoraş crede însă că jucătorul său care va împlini 21 de ani pe 26 februarie şi are doar 32 de jocuri în Liga I a ajuns prea devreme în Ghencea. „Nu e chiar aşa uşor să joci în Ghencea şi să suporţi presiunea din partea patronului, din partea publicului sau din partea coechipierilor. Mă bucur pentru el pentru viitor. Aş vrea ca în lunile în care va mai juca la noi să îşi facă datoria şi să demonstreze că Steaua nu s-a înşelat când l-a transferat. Părerea mea e că trebuia să mai stea la Pandurii încă un an-un an şi jumătate, pentru a fi călit pentru o echipă ca Steaua. Este imposibil să refuzi să mergi acolo“, a declarat Grigoraş. Oficialii pandurilor nu-şi fac probleme că jucătorul nu va mai da randamentul din tur, ştiind că din vară va ajunge în Ghencea.
„Eu am foarte mare încredere în Matei. Cred că va dori să demonstreze la Pandurii că Steaua se poate baza pe el din vară. Îi cunosc caracterul şi el are o mentalitate de învingător. E o promisiune, mai are mult de muncă, dar e foarte ambiţios şi va fi cu siguranţă unul dintre fotbaliştii români de valoare care vor face carieră şi la echipa naţională de tineret, cât şi la cea de seniori a României“, a spus Pârvulescu.
Gabriel Matei a jucat în actualul sezon 17 partide din 18 posibile, toate ca integralist, lipsind doar când a fost accidentat. Transferul lui Matei în Ghencea, de minimum 1.100.000 de euro, ar putea să fie cea mai tare tranzacţie a grupării gorjene, dacă Steaua îl va vinde la rândul său cu mai mult de patru milioane de euro. Deocamdată, transferul lui Constant Djakpa la Bayer Leverkusen deţine supremaţia, gorjenii încasând 1,4 milioane de euro pentru trecerea ivorianului în Bundesliga.

Şansa lui Pleaşcă

Pandurii Târgu Jiu trebuie să-şi pregătească un înlocuitor pentru Gabi Matei, iar unul dintre candidaţi este Marian Pleaşcă, produs 100% al grupării gorjene. Pleaşcă va fi evaluat de Petre Grigoraş în următoarea perioadă, jucătorul fiind convocat de tehnician la reunirea lotului programată duminică, de la ora 15.00.
„Am mare încredere în Pleaşcă. E timpul să arate că are valoare. Să-l vedem în pregătire dacă e capabil să-l suplinească din vară pe Matei. Are o mare şansă acum cu Grigoraş. E şansa tuturor tinerilor din lot. Şi la Galaţi a construit o echipă tânără, care acum are rezultate. De ce nu ar reuşi şi la noi“, a declarat Pârvulescu. Titular cert în defensiva pandurilor şi în 2011, Gabriel Matei speră să pună umărul la salvarea pandurilor de la retrogradare.
„Îmi doresc, în primul rând, să fiu sănătos. Promit că voi încerca să mă descurc cât mai bine. Nu pot promite că voi face lucruri spectaculoase, dar vreau să ajut echipa să se salveze de la retrogradare. Consider că am o datorie morală faţă de Pandurii. A fost în primul rând dorinţa mea să mai joc la Pandurii până în vară. Nu m-am simţit pregătit încă să joc la Steaua“, a declarat Matei pentru site-ul oficial al clubului Pandurii.

Pleacă şi Cardoso

Preşedintele executiv al pandurilor a confirmat faptul că gruparea gorjeană se va despărţi şi de alţi jucători în această iarnă. Alexandre Cardoso este ca şi transferat la Khazar Lankaran, rămânând de stabilit dacă se va face un transfer definitiv sau împrumut până la vară cu opţiune de cumpărare. Cei de la Pandurii vor să „scape“ de Cardoso în această iarnă, mai ales că brazilianul are un salariu de circa 100.000 de euro, iar partea stângă este asigurată.
„Vor mai pleca jucători, dar nu titulari, ci numai dintre cei care au jucat mai puţin, dar o să mai vină jucători. Cu Cardoso nu e nimic stabilit, dar am discutat şi suntem de acord cu împrumutul jucătorului până în vară, cu opţiune de cumpărare. E mai aproape de Lankaran“, a confirmat Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU