15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFără Mutu, Fiorentina a ajuns pe locul 16

Fără Mutu, Fiorentina a ajuns pe locul 16

Absenţa „Briliantului“ s-a simţit în jocul toscanilor la Bologna, iar echipa lui Sinişa Mihailovic a ajuns aproape de locurile retrogradabile.

Fiorentina nu a reuşit să obţină decât o remiză norocoasă pe terenul formaţiei Bologna, scor 1-1, în cadrul etapei a 18-a a campionatului Italiei. Adrian Mutu nu a fost inclus în lotul pentru acest meci, după scandalul provocat la antrenamentul de miercuri, iar jocul Fiorentinei a avut de suferit în atac, după cum a scris presa italiană. Antrenorul Sinişa Mihailovic l-a folosit în compartimentul ofensiv pe Alberto Gilardino ca vârf împins, numai că internaţionalul italian nu a avut suficientă susţinere din partea mijlocaşilor ofensivi. Bologna a deschis scorul prin Marco Di Vaio, în minutul 5, a ratat apoi câteva ocazii mari de a-şi majora diferenţa, dar Fiorentina a egalat până la urmă prin Santana, în minutul 67. „Aveam nevoie de Mutu, dar am fost dezamăgiţi de comportamentul lui“, a spus antrenorul Mihailovic după meci.
Despre român a vorbit şi antrenorul gazdelor, Alberto Malesani: „Dacă îl aveam pe Mutu, poate astăzi am fi câştigat, este un «fuoriclasse». Nu ştiu care sunt şansele să-l aducem pe Mutu, asta depinde de conducerea clubului“.
După remiza de la Bologna, Fiorentina a coborât pe locul al 16-lea în clasament.

Radu, Chivu şi Goian, titulari

Trei români au fost titulari la echipele lor în runda a 18-a din campionatul Italiei. Dorin Goian a jucat pentru Palermo până în minutul 86 al meciului cu Sampodria, încheiat cu victoria sicilienilor, scor 3-0 (Miccoli ‘37, Migliaccio ‘50, Maccarone ‘79). Românul a fost notat cu 6 de agenţia Datasport, care a scris despre el că „nu a făcut un joc spectaculos, dar a fost eficient“. Palermo a urcat pe locul 6 în clasament.
În schimb, fundaşul lui Lazio, Ştefan Radu, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei sale în meciul jucat în deplasare cu Genoa (0-0). „Radu a avut o evoluţie interesantă şi i-a ajutat de multe ori pe colegii din atac cu desele sale incursiuni pe banda stângă“, a scris Datasport despre român, căruia i-a acordat nota 6,5. Lazio ocupă locul doi în clasament, la cinci puncte în spatele liderei Milan.
Şi Chivu a fost notat cu 6,5 pentru evoluţia din meciul Inter – Napoli, încheiat cu scorul de 3-1 (Motta ‘3, ‘55, Cambiasso ‘37 / Pazienza ‘25).
Alte rezultate din Serie A: Juventus – Parma 1-4, Brescia – Cesena 1-2, Lecce – Bari 0-1, Udinese – Chievo 2-0, Roma – Catania 4-2, Cagliari – Milan 0-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS