25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia Rovinari se teme de retrogradare

Energia Rovinari se teme de retrogradare

Dacă în startul sezonului obiectivul Divizionarei A de baschet masculin Energia Rovinari era calificarea în play-off, acum gorjenii mai speră doar la menţinerea în primul eşalon. Criza a lovit şi clubul Energia Rovinari, care şi-a redus bugetul cu 22 la sută, secţiile de handbal şi baschet fiind nevoite ca în 2011 să împartă un milion de euro, spre deosebire de 2010, când au avut la dispoziţie 1,2 milioane de euro. Şi salariile baschetbaliştilor se vor reduce cu 22 la sută, astfel că Andrei Căpuşan a luat decizia de a părăsi gruparea gorjeană şi a semnat deja cu BC Mureş, până la finalul acestui sezon.

Căpuşan a ales
Târgu Mureş

„Andrei nu a acceptat propunerea noastră de reducere a salariului şi ne-am despărţit pe cale amiabilă. Regretăm că s-a ajuns într-un astfel de punct, dar asta este situaţia. Din punct de vedere financiar, întâmpinăm ceva probleme în acest moment şi suntem nevoiţi să luăm aceste măsuri. Vor fi reduceri salariale de 22 la sută, cu care încercăm să ne menţinem pe linia de plutire. Suntem obligaţi, pentru că, altfel, la vară ne-ar fi mult mai greu să facem o echipă cu care să începem campionatul, dacă nu vom drămui bugetul, unul mai mic decât în anii trecuţi. Dacă până acum obiectivul era locurile 7-9, probabil în noile condiţii obiectivul va fi clasarea pe unul dintre locurile 9-12“, a declarat preşedintele Secţiei de baschet, Marius Vlaicu. Energia şi-ar mai putea pierde dintre titulari. Troupe şi Darby sunt aşteptaţi la Târgu Jiu astăzi şi ar putea, la rândul lor, să refuze reducerile salariale. Antrenorul Slobodan Nikolic a acceptat situaţia şi şi-a luat adio de la orice transfer, urmând să lupte cu ce are la dispoziţie. „Cred că am fi avut mare nevoie de un shooter, dar am fost informat că nu sunt bani pentru transfer. Ne vom continua misiunea cu jucătorii pe care îi avem. Mi l-aş fi dorit pe Robert Giles, un shooter foarte bun, dar nu sunt bani“, a declarat Slobodan Nikolic la revenirea sa la Târgu Jiu.
Energia va juca în primul meci din 2011 pe 16 ianuarie, în deplasare, la Otopeni, prima apariţie la Târgu Jiu într-un meci oficial pentru băieţii lui Slobodan Nikolic urmând a avea loc duminică, 23 ianuarie, de la ora 18.00, partida cu CSM Bucureşti fiind transmisă în direct la TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS