17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, aşteptat să renască la Bologna

Mutu, aşteptat să renască la Bologna

Atacantul Fiorentinei a înscris mereu goluri importante pe stadionul „Dall’Ara“, în perioade grele ale carierei sale.

Campionatul Italiei se reia astăzi, cu etapa a 18-a, după o pauză de aproximativ două săptămâni. În această perioadă, atacantul român al Fiorentinei, Adrian Mutu, a avut timp să fie protagonistul unui nou scandal, el neprezentându-se la un antrenament, a doua zi după ce părăsise petrecerea de sfârşit de an a echipei după doar zece minute, enervându-l pe antrenorul Mihaijlovic.
Fiorentina va juca la Bologna, un oraş care nu-i este indiferent „Briliantului“. Pe stadionul „Dall’Ara“, Mutu a marcat mereu goluri importante, în perioade dificile ale carierei, goluri care l-au ajutat practic să renască, după cum a scris, ieri, şi site-ul violanews.com.
Purtătorul tricoului cu numărul 10 la Fiorentina a înscris trei goluri la Bologna în ultimele două sezoane. În stagiunea 2008/2009, Mutu, revenit pe teren după o accidentare serioasă la cot, purtând încă un bandaj pe braţ, a izbutit să puncteze de două ori, tabela arătând la final 3-1 în favoarea echipei sale.
Şi anul trecut, jucătorul român, care traversa o perioadă grea şi ajunsese pe banca de rezerve la meciul cu Bologna, a intrat pe gazon în repriza secundă şi a înscris cu un şut de la distanţă, sub transversală, lăsându-l „mască“ pe portarul Viviano. Partida s-a încheiat atunci cu scorul de 1-1.
Meciul de azi este, aşadar, un bun prilej pentru Mutu de a demonstra tuturor că nu trebuie judecat doar pentru faptele din afara terenului de joc. Înaintea partidei programată pe „Dall’Ara“, Fiorentina ocupă locul al 15-lea în clasamentul Seriei A, în timp ce Bologna se situează pe locul 14.

Signori: Românul,
un mare talent al lumii

Fostul internaţional italian Giuseppe Signori a declarat la Radio Toscana că Adrian Mutu este unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului mondial.
„Mutu este unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului mondial. Românul are o valoare incontestabilă, dar problemele extrasportive l-au privat de o carieră excepţională. În afara terenului a avut probleme, dar sper ca odată cu vârsta să înţeleagă greşelile făcute. Dacă va înţelege acest lucru, finalul de carieră ar putea fi unul bun“, a spus Signori.

Chivu se întâlneşte
cu Napoli

Echipa lui Cristian Chivu, Inter Milano, întâlneşte astăzi pe teren propriu pe fosta adversară a Stelei în Europa League, Napoli. Românul este anunţat titular, urmând să evolueze pe postul de fundaş stânga, într-un bloc defensiv din care vor mai face parte Maicon, Lucio şi Cordoba. Acesta este meciul la care va sta pe banca Interului, în premieră, antrenorul brazilian Leonardo. Celălalt român din lotul Interului, tânărul Denis Alibec, nu a mai fost convocat pentru acest meci, deoarece atacanţii titulari ai echipei şi-au revenit după accidentările suferite.
Echipa lui Dorin Goian, Palermo, joacă pe teren propriu cu Sampdoria, iar antrenorul Delio Rossi are de ales pentru un post de fundaş central între român şi Munoz. Gruparea siciliană se situează înaintea acestui meci pe un loc de Europa League, al şaselea, chiar înaintea Interului.
Lazio, echipă la care este legitimat Ştefan Radu, va juca pe terenul echipei Genoa, iar apărătorul român este anunţat titular, fiind recuperat complet după intervenţia chirurgicală suferită în noiembrie.
Iată celelalte meciuri ale rundei: Brescia – Cesena, Cagliari – Milan, Juventus – Parma, Lecce – Bari, Udinese – Chievo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII