21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIngrid Radu îşi face bagajele pentru Australia

Ingrid Radu îşi face bagajele pentru Australia

Tenismana de la TC Triumf 2000 Craiova va participa, în premieră, la un turneu Grand Slam rezervat juniorilor, Australian Open.

După ce, în anii trecuţi, Elena Bogdan ne obişnuise cu participările la turneele de Grand Slam, la juniori, anul acesta Craiova va fi reprezentată la Australian Open de încă o tenismană craioveană, Ingrid Radu (foto), de la TC Triumf 2000. Ingrid va participa la junioare, în timp ce Elena Bogdan va concura în întrecerea senioarelor. Plecarea spre Australia este programată mâine.
Deşi primise acceptul să joace în calificări la Australian Open, Ingrid Radu a fost foarte aproape să decline oferta din lipsa banilor. Numai că antrenorul fetei de la TC Triumf 2000, Constantin Stănescu, a cerut sprijin, reuşind până la urmă să obţină suma de 5.000 de euro de la o fundaţie. „După ce Federaţia Română de Tenis ne-a spus că nu are bani să o susţină pe Ingrid, iar persoanele care ne ajutau frecvent nu puteau contribui cu sume care să totalizeze 5.000 de euro, am trimis e-mail-uri la instituţiile care ne puteau sprijini, Comitetul Olimpic Sportiv Român, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dar nu am primit răspuns. Apoi am prezentat povestea şi unui post TV, iar în urma difuzării reportajului am primit banii de la o fundaţie. Iniţial, Ingrid nu ştia că nu avem bani să meargă la Australian Open. Am vrut mereu să se concentreze doar pe turnee, de restul mă ocup eu. Vrem să participe la toate cele patru turnee de Grand Slam. La Wimbledon şi Roland Garros va fi mult mai uşor să fac rost de bani că este în Europa, dar până în Australia sunt costuri mai mari“, a povestit antrenorul sportivei care ocupă locul 570 în clasamentul WTA şi poziţia 220 la junioare.

Îşi face încălzirea la turneul de la Tralalgon

Ingrid Radu a avut noroc să obţină foarte repede viza pentru Australia: „Am avut noroc că am obţinut foarte repede viza, într-o zi, de obicei durează cam două săptămâni. Am cumpărat printre ultimele bilete de avion. Va pleca vineri dimineaţă împreună cu antrenorul federal Ovidiu Popescu şi cu alţi doi juniori, Alexandru Ghilea şi Darius Drăguş“.
Înainte să debuteze la primul său Grand Slam, Ingrid, care în vară va împlini 18 ani, va participa la un turneu de acomodare, tot în Australia, la Tralalgon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII