19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu anunţă schimbări la Ştiinţa

Mititelu anunţă schimbări la Ştiinţa

Patronul Craiovei susţine că are mai multe variante de redresare a Universităţii, planul de atac, care nu-l include pe Piţurcă, fiind însă ţinut secret.

Aflat în conflict cu Victor Piţurcă, patronul Craiovei, Adrian Mititelu, a anunţat ieri că în această săptămână se vor lămuri multe lucruri la Universitatea. „Am mai multe planuri de redresare. Rămâne de văzut pe care mergem. Într-o săptămână se vor schimba multe la Craiova. Universitatea merge înainte şi va încerca să câştige toate meciurile pe teren“, a spus Mititelu la Sport.ro. Indirect, Mititelu a admis că regretă că l-a adus pe Victor Piţurcă la Universitatea: „Nu a ieşit ceea ce credeam, ceea ce voiam eu. Acum nu mai pot să zic nimic. Piţurcă este văzut omul bun, iar eu sunt văzut omul rău, nu contează argumentele. Nu mai vreau să comentez despre relaţia cu Piţurcă. Probabil că se va lămuri problema curând. Piţurcă vede altfel lucrurile decât mine. E dreptul lui, dar nu sunt de acord“.
Finanţatorul Universităţii a vorbit şi despre obiectivul echipei în partea a doua a campionatului, dar a recunoscut că principala sa preocupare este rezolvarea problemelor din club. „Trebuie să avem linişte la club, să rezolvăm problemele de organizare şi cele financiare, pentru că echipă avem, şi apoi să pregătim meciurile care au mai rămas de disputat. Am încredere în proiectul meu, început cu actualul lot, şi cred că se poate întâmpla o minune chiar în acest retur. Echipa asta merge înainte, nu i se va întâmpla nimic rău“, a mai spus Mititelu.

Piţi a negociat
peste capul lui Mititelu

Din declaraţiile lui Adrian Mititelu devine tot mai evident că planul de redresare a Universităţii nu îl include şi pe managerul Victor Piţurcă, patronul mergând pe varianta păstrării lotului actual, fără să aducă vorba de vreun transfer la Ştiinţa în această iarnă. Bossul craiovenilor a dezvăluit că Victor Piţurcă a negociat peste capul său pentru plecarea lui Valerică Găman în Israel.
„Pe mine nu m-a sunat nimeni de la Hapoel Tel Aviv, doar nişte ziarişi care mi-au spus că antrenorul lor şi un oficial al clubului sunt în România. Apoi am aflat că s-au întâlnit cu Piţurcă să negocieze transferul“, a povestit oficialul oltean. Presa centrală a anunţat că israelienii doreau să-l împrumute pe Găman pe şase luni pentru 250.000 de euro, urmând ca la vară să aibă prima opţiune de cumpărare. Mititelu a dezvăluit că alt club s-a arătat interesat de Găman şi că are oferte şi pentru Lung Jr., Dănănae, fraţii Florin şi Mihai Costea, Bărboianu, Gângioveanu, Iliev, dar nu va fi de acord să vândă. El are şi o explicaţie: „Dacă dau drumul acestor jucători, se duce de râpă proiectul meu“.

Iliev, blocat la contract?

Gigi Becali, patronul Stelei, a anunţat recent că este foarte aproape de a-l aduce în Ghencea pe Valentin Iliev de la Universitatea Craiova. Mititelu a ripostat ieri şi a anunţat că sunt şanse infime ca bulgarul să îmbrace tricoul Stelei.
„Becali a vorbit mereu despre jucătorii de la Craiova. Nu mai comentez, îl las să vorbească. Iliev e foarte important pentru Craiova. Nu va putea să joace la altă echipă din România. Vara trecută putea să plece pentru o sumă mică, dar mi-a promis că în România va juca numai la Craiova. Chiar dacă rămâne liber, nu pleacă la Steaua! Becali nu poate să îi dea salariu mai mare. Avem probleme mari financiare, dar fiecare jucător o să îşi ia toţi banii, până la ultimul euro din contract. Iliev nu şi-a depus memoriu să devină liber de contract, dar e cineva care a încercat să îl zgândăre pe patronul Stelei. 400.000 de euro trebuie să plătească Steaua dacă îl vrea pe Iliev şi nu cred că îşi permite să achite suma asta şi salariul. Sunt patru-cinci jucători care pot depune memoriu, dar nu cred că vor face asta. Contractele sunt bine făcute“, a conchis Mititelu.
Valentin Iliev i-a liniştit ieri pe fanii olteni şi a dat asigurări că pe 12 ianuarie va fi la reunirea Universităţii. „Nu ştiu ce a spus domnul Becali. Nu am vorbit nimic cu acest om. Ştiu că am un contract cu Universitatea Craiova, echipă alături de care voi începe pregătirea pe 12 ianuarie“, a declarat Iliev, conform mediafax.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

74 COMENTARII