10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLadislau Bölöni, chemat s-o salveze pe Lens de la retrogradare

Ladislau Bölöni, chemat s-o salveze pe Lens de la retrogradare

Gruparea din nordul Franţei a apelat la fostul internaţional român pentru a se salva de retrogradare, „Loţi“ având o bogată experienţă în Ligue 1.

Echipa franceză Lens traversează o perioadă dificilă în acest sezon şi a chemat un român ca să o salveze, pe Ladislau Bölöni. Fostul internaţional român l-a înlocuit pe francezul Jean-Guy Wallemme, aflat în post din 2008 la echipa situată pe locul 19, penultimul, al campionatului Franţei.
Bölöni (57 de ani) are drept obiectiv principal să o menţină pe Lens în prima divizie. El a mai antrenat trei cluburi franceze (Nancy, Rennes şi Monaco), după care a plecat în Belgia (la Standard Liege). În cariera sa de antrenor are mandate la naţionala României şi la Sporting Lisabona, ultima dată fiind angajat în Abu Dhabi, la Al-Wahda.
„Este o perioadă foarte grea. Clubul este într-o situaţie delicată. Trebuie să luăm maximum de puncte în fiecare meci. Mi-ar plăcea să mă culc liniştit în fiecare seară şi să-mi spun: «Astăzi am făcut totul pentru echipa mea». Vreau să-i mulţumim pe suporteri, ştiu că sunt foarte ataşaţi de această echipă“, a declarat Bölöni la scurt timp după ce a preluat formaţia din nordul Franţei.

Debutează în deplasare cu PSG

Bölöni va avea o misiune dificilă încă de la debutul pe banca lui Lens, „galben-roşiii“ urmând să întâlnească, în deplasare, pe Paris Saint Germain, sâmbătă, în cadrul 32-imilor de finală ale Cupei Franţei. În campionat, Lens va juca pe teren propriu, pe 15 ianuarie, cu Saint-Etienne.
Gruparea „sang et or“ nu a obţinut decât trei victorii din 18 meciuri jucate în Ligue 1 şi, în aceste condiţii, misiunea lui Bölöni pare cu atât mai dificilă. Mai puţine victorii decât Lens (1) nu are decât codaşa Arles Avignon, nou-promovată în 2010.
Convinşi că tehnicianul român îi poate scoate din zona periculoasă a clasamentului, suporterii lui Racing Lens se tem doar de stilul mai puţin spectaculos pe care Bölöni l-a impus peste tot pe unde a antrenat.
„Este, fără îndoială, un om care ne poate scoate din coada clasamentului, dar stilul său defensiv nu e pe placul tuturor suporterilor. El joacă în primul rând pentru rezultat şi sacrifică de multe ori spectacolul“, a scris un suporter pe site-ul oficial al grupării. „Nu va fi nici o problemă!“, a postat altul.

L-ar fi vrut secund
pe Preto

Ladislau Bölöni ar fi vrut să-l aibă secund pe Joaquim Preto la noua sa echipă, Lens, însă preşedintele clubului francez, Gervais Martel, a decis ca această funcţie să-i revină lui Georges Tournay, a anunţat site-ul lensois.com. Portughezul Preto este colaboratorul lui Bölöni încă de pe vremea când tehnicianul român pregătea formaţia Sporting Lisabona. Însă, conducerea administrativă vrea să se bazeze pe vechii colaboratori ai grupării Lens, în încercarea de a reuşi menţinerea în prima ligă, astfel că a decis ca Tournay, şeful centrului de formare, să fie ajutorul lui Bölöni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS