11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul sfert, „câştigat“ de gazde

Primul sfert, „câştigat“ de gazde

Cinci echipe au ocupat în cele nouă etape scurse din ediţia 2010/2011 poziţia de lider, Dinamo – patru runde, Oţelul – de două ori, Rapid, Gaz Metan şi Steaua – câte o etapă.
După disputarea primului sfert din campionat, gazdele şi-au adjudecat 39 de partide, oaspeţii 16, iar 26 de jocuri s-au încheiat nedecise. 1-0 este cel mai întâlnit rezultat, 16 partide terminându-se cu acest scor. De alte 13 ori s-a consemnat 2-1, iar „pe locul 3 în top“ se clasează scorul de 1-1. În şapte meciuri, nici una dintre formaţii nu au izbutit să marcheze.
215 goluri s-au înscris în meciurile disputate până în prezent, 129 dintre ele fiind reuşite de gazde. Etapa prolifică a fost a V-a, cu 28 de goluri, la polul opus situându-se prima rundă, cu doar 19.
S-au mai contabilizat 34 de goluri din penalti, 19 duble şi două autogoluri. Jucătorii străini au marcat 66 de goluri.
Autogolul lui Topici (FCM Târgu Mureş) a fost cel de-al 100-lea gol al sezonului, iar reuşita lui Sârghi (Oţelul) din întâlnirea cu Steaua a consemnat golul 200.
116 fotbalişti au marcat măcar un gol în campionat, brazilianul Eric (Mediaş) conducând în clasamentul golgheterilor cu opt reuşite. Un caz aparte îl reprezintă Bordeanu, actualul fundaş dinamovist înscriind pentru Urziceni în etapa a 6-a, iar două runde mai târziu acesta şi-a dat autogol, de astă dată el îmbrăcând tricoul „alb-roşu“.
27 de jucători şi-au trecut în cont primele lor goluri în campionat.
411 fotbalişti au bifat cel puţin o prezenţă în cele nouă etape, 16 dintre aceştia contabilizând jocuri pentru două formaţii. 126 de străini (30,7% din total) au fost prezenţi pe teren în primul sfert de campionat, patru dintre ei evoluând pentru două cluburi.
88 de debuturi s-au consemnat în 81 de jocuri, singura grupare la care au evoluat doar jucători ce mai adunaseră meciuri în Liga 1 este Timişoara.
Cu doar 19 fotbalişti utilizaţi, Rapidul este formaţia cu cei mai puţini jucători prezenţi pe teren în cele nouă etape, la polul opus situându-se Unirea cu 32.
29 de cartonaşe roşii s-au arătat în cele 81 de meciuri.
Statistică de
Liviu Manolache

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS