13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă: Promit că Ştiinţa va deveni o echipă puternică

Piţurcă: Promit că Ştiinţa va deveni o echipă puternică

Chiar dacă e nemulţumit de situaţia actuală a echipei, managerul general al Ştiinţei este convins că gruparea din Bănie va deveni una respectată în Liga I.

Victor Piţurcă a susţinut ieri o conferinţă de presă, la începutul căreia a vorbit despre victoria de la Târgu Mureş, dar şi despre partida care va urma, cu Universitatea Cluj. „A trecut meciul de la Târgu Mureş. Din fericire, am reuşit să câştigăm acea partidă, de o manieră categorică, spun eu, dar asta nu înseamnă că sunt entuziasmat de jocul echipei. Mai sunt lucruri de pus la punct, mai este de muncă. Urmează o nouă partidă importantă, cu Universitatea Cluj, pe care, dacă nu o câştigăm, vom şterge cu buretele rezultatul de la Târgu Mureş. Am mai întâlnit această echipă în acest sezon, pe când eram la Steaua, dar de atunci s-au schimbat multe. Ei au început să joace mult mai bine, s-au creat relaţii de joc şi aceasta este, spun eu, una dintre echipele bune ale campionatului. Marchează cu uşurinţă şi îşi şi creează multe ocazii“, a declarat Victor Piţurcă. Acesta a făcut apel la fani să vină la stadion şi să susţină echipa, indiferent de scorul de pe tabela de marcaj, explicând: „Forţa noastră este publicul în acest moment“.
În plus, Piţurcă a dat asigurări că există unitate la nivelul lotului. „Nu mai există găşti la Universitatea. De când am venit eu, toţi jucătorii s-au comportat exemplar, au demonstrat că sunt profesionişti. Găşti au fost, probabil, pe vremea când era acel contingent de australieni, nu acum. Mihai Costea e supărat puţin pe public, toţi au fost duri cu el când rata. Alt motiv nu are să fie supărat. Probabil că îl nemulţumeşte jocul lui, dar sunt de părere că golul marcat cu Târgu Mureş e un moment-cheie, care îl va descătuşa. A trecut printr-o perioadă mai dificilă, nu are experienţă, trebuie ajutat“, a adăugat Piţi. Acesta a anunţat că Florin Costea va fi apt de joc la începutul lunii noiembrie.

Piţi nu se vrea
„excursionist“ în cupele
europene

Managerul general al Ştiinţei a dezvăluit că nu a mai fost de o lună în Bucureşti, fiind preocupat să rezolve problemele de la Universitatea. Asta nu înseamnă că duce dorul Capitalei sau al cazinourilor de acolo, aşa cum s-a insinuat. „Dacă mi-e dor de cazinourile din Bucureşti? Sunt poveşti de adormit copiii! Când am chef şi vreau să joc la ruletă, mă duc şi joc în Craiova! Sunt destule cazinouri şi aici!“, a spus Piţurcă. Acesta spune însă că este preocupat mai mult de problemele echipei, recunoscând că situaţia financiară este în continuare sub dorinţele sale. „Situaţia financiară nu este foarte bună la club, am nevoie de ajutor. În perioada următoare mă voi întâlni cu oamenii care conduc acest oraş, pentru că echipa are nevoie de sprijinul lor. Să nu credeţi că la Craiova e linişte sau că îmi convine poziţia din clasament. Vreau ca echipa să urce cât mai sus şi să trecem peste perioada asta. Vreau să am timp la dispoziţie să îmbunătăţesc lotul, mentalitatea şi jocul. Promit că această echipă va deveni mai puternică în scurt timp. Universitatea poate să se califice în cupele europene, dar îmi doresc să fie altfel. Nu vreau să luăm 3-4 goluri prin Europa şi să ne lăudăm că jucăm în cupele europene. E adevărat, e o motivaţie suficientă numai să participi, întrucât pentru simpla prezenţă ai garantată o sumă importantă. Dar eu vreau să fac performanţă, vreau să ies cu capul sus din orice confruntare“, a precizat managerul Universităţii.

Traore, exemplu negativ pentru juveţi

Victor Piţurcă a comentat faza în care Traore a preferat să şuteze, nimerind bara transversală în meciul dintre AS Roma şi CFR Cluj, în loc să îi paseze lui Culio, care ar fi putut marca fără probleme. „Dacă eram în locul lui Traore, eu pasam. Dacă era jucătorul meu, avea mari probleme! Nu e de glumit cu aşa ceva. Acea fază şi-a pus amprenta asupra rezultatului. Le-am spus băieţilor că, dacă va proceda vreunul aşa se va duce salariul pe trei-patru luni“, a precizat Piţi. Acesta nu a vrut să comenteze instalarea lui Lăcătuş la Steaua şi nici nu şi-a dat cu părerea despre meciul Steaua – Napoli: „Îi doresc lui Marius Lăcătuş să fie sănătos. În rest, fiecare cu treaba lui. Nu mă interesează ce face Steaua cu Napoli. Pe mine mă interesează ce face Universitatea vineri“.

Avertisment pentru
jucătorii cu salarii mari

Managerul general al Ştiinţei a vorbit şi despre mutările din lot care vor avea loc la iarnă, fără a da însă nume. „La Craiova sunt foarte mulţi jucători cu salarii mari, care nu se justifică. Probabil de unii jucători ne vom despărţi“, a spus Piţurcă. Acesta a admis că există o listă cu jucătorii care ar putea veni în pauza competiţională la Ştiinţa, dar şi una a „disponibilizaţilor“, însă aceasta din urmă s-ar putea modifica, în funcţie de randamentul fiecărui fotbalist. Singurul jucător de care s-a vorbit ca un posibil transfer la Ştiinţa a fost Anghelov, legitimat la Steaua. Piţurcă a lăsat să se înţeleagă că ar mai avea în vedere anumiţi jucători din Ghencea, dar că bulgarul nu ar fi printre ei. „Vom vedea dacă o să luăm pe cineva de la Steaua. Nu s-a pus problema ca Universitatea Craiova să îl transfere pe Anghelov, nu m-am gândit la el. Anghelov este un jucător mai pretenţios, nu ştiu dacă ar dori să joace în România la alt club decât Steaua sau poate Dinamo“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII