18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAsta-i Ştiinţa oltenilor!

Asta-i Ştiinţa oltenilor!

FCM Tg. Mureş    1
„U“ Craiova    4
Stadion
„Trans – Sil“, spectatori: 5.000.
Au marcat: Fl. Dan ‘61 (pen.) / V. Găman ‘9, M. Costea ‘42 (pen.), Prepeliţă ‘69, Wobay ‘90.
FCM Tg. Mureş: Şteţca – Popete, Bălău, L. Munteanu, D. Matei – Fl. Stîngă, Onicaş (‘57, Stere), Fl. Dan (‘72, Biţiş), D. Roman – Vasilache, C. Vancea (‘46, Astafei). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
„U“ Craiova: R. Stanca – Dănănae, V. Găman (‘77, Ciucă), Iliev, Bărboianu – D. Stoica – Wobay, Prepeliţă (‘88, Dilevski), Gargorov, M. Costea (‘69, Gângioveanu) – Dina. Antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Onicaş / Găman, Iliev.
Au arbitrat: Al. Tudor – A. Oniţă, S. Stoianov.

Ştiinţa s-a impus clar la Târgu Mureş, după un joc pe care l-a controlat autoritar în cea mai mare parte.

Presată de situaţia dificilă din clasament, Universitatea Craiova a început curajos meciul de la Târgu Mureş, instalându-se încă din debutul partidei în jumătatea adversă. Primul şut spre poarta lui Şteţca i-a aparţinut lui Bărboianu (‘5), introdus titular în flancul stâng al apărării oltene. Ştiinţa a deschis scorul câteva minute mai târziu. La un corner de pe partea stângă executat de Mihai Costea, Valerică Găman a apărut foarte bine la marginea careului mic, plasând mingea cu capul fără şanse pentru portarul gazdelor. Alb-albaştrii au continuat să pună probleme adversarului, rămânând la cârma jocului. Wobay (‘15) şi Prepeliţă (‘24) au trecut şi ei pe lângă gol, spre dezamăgirea fanilor olteni şi a antrenorului Piţurcă. Acesta a stat mereu la marginea terenului, încercând să-şi impulsioneze elevii. Mihai Costea putea mări diferenţa pe tabela de marcaj la şutul din minutul 38, însă Şteţca a respins cu un ultim efort. Universitatea a încheiat în forţă prima parte a meciului. La un corner de pe partea dreaptă, Iliev (41) a trimis cu capul, dar mingea a lovit transversala, fază la care Onicaş l-a trântit la pământ pe Prepeliţă. Alexandru Tudor a dictat penalti, iar Mihai Costea a transformat fără probleme.

Wobay, la înălţime

La adăpostul avantajului liniştitor înscris pe tabela de marcaj, Ştiinţa a făcut pasul înapoi în repriza secundă, iar gazdele au prins curaj, având prima ocazie mare de a marca în minutul 57, când Vasilache a centrat, iar L. Munteanu a trimis puţin pe lângă poartă. Mureşenii au redus din hadicap patru minute mai târziu. Găman a intervenit neregulamentar asupra lui D. Roman, iar Tudor a dictat penalti. Fl. Dan (61) a transformat şi elevii lui Ion Ovidiu Sabău au început să spere. De teamă să nu scape din nou victoria printre degete, craiovenii au ieşit la joc şi au avut o ocazie mare prin Iliev, lovitura de cap a bulgarului fiind respinsă de sub bară de Şteţca. Wobay a centrat din nou perfect în minutul 69, iar Prepeliţă le-a redat oltenilor liniştea, înscriind din marginea careului mic. În ultimele minute de joc, leonezul Julius Wobay a închis tabela, Universitatea obţinând o victorie clară, prima în deplasare din acest sezon, care duce Ştiinţa la mijlocul clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII