28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDrăgănoiu: Jucătoarele au făcut greşeli nejustificate

Drăgănoiu: Jucătoarele au făcut greşeli nejustificate

Handbalistele de la SCM Craiova au fost învinse de campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, într-un joc amical, scor 34-19. Nicolae Drăgănoiu, director tehnic al formaţiei craiovene, a acuzat jocul slab în apărare făcut de elevele sale.

SCM Craiova şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, cele două formaţii oltene din Liga Naţională de handbal feminin, au disputat vineri seară, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, un amical, profitând de întreruperea campionatului.
Peter Kovacs, tehnicianul campioanei, s-a prezentat la meci cu zece jucătoare, opt din lotul mare, Tereza Tamaş Pâslaru, Steluţa Luca, Roxana Gatzel, Ionela Stanca, Gabriela Szucs, Anastasia Pidpalova, Adina Meiroşu-Fiera, Clara Vădineanu, dar şi două junioare, în timp ce SCM Craiova a avut un lot numeros, dar din care au lipsit două jucătoare importante, Mihaela Briscan şi Carmina Bădiţă, ambele accidentate. Partida a fost dominată de handbalistele de la Oltchim, care s-au impus la o diferenţă de 15 goluri, scor 34-19 (19-9).

Greu fără Briscan

Dincolo de diferenţa evidentă de valoare dintre cele două formaţii, a surprins neplăcut atitudinea unora dintre handbalistele importante din lotul craiovean, care au făcut unele greşeli copilăreşti. Şi Nicolae Drăgănoiu, directorul tehnic al formaţiei SCM, a taxat erorile comise de Dana Crap şi colegele sale, mai ales în apărare: „Am primit mai multe goluri decât în meciul oficial, din campionat, de la începutul acestei luni, dar ne-a lipsit una dintre cele mai bune jucătoare din lot, Mihaela Briscan, accidentată. Totodată, greşelile noastre au fost nejustificate: de pasare, nu am recuperat din zece mingi decât una. În mod normal erau ale noastre, că din semicercul nostru le-au luat adversarele şi ne-au dat gol. Sunt lucruri care nu pleacă de la lipsa de pregătire, ci de la lipsa de preocupare în jocul de apărare, unde fiecare trebuie să-şi facă datoria“. Drăgănoiu consideră totuşi că partidele amicale contra Oltchimului nu pot fi decât un câştig pentru formaţia SCM, indiferent care este scorul înregistrat la final.

Stanca, poftă de gol

Antrenorul secund al Oltchimului, Aurelian Roşca, s-a bucurat pentru jocul bun făcut de handbalistele care speră să fie titulare: „Mă bucur că nu au fost accidentări şi că fetele au avut o dispoziţie bună de joc. Majoritatea şi-au dat toată silinţa să joace bine, pentru că este foarte greu să prindă un lot în primul «7» după ce se întorc şi jucătoarele de la loturile naţionale. Urmează pentru noi o săptămână cu trei meciuri în campionat, cu Tomis Constanţa, Deva şi Reşiţa, dar ne gândim la Liga Campionilor, unde sperăm să debutăm cu dreptul, în Danemarca, cu Randers“. Principalele marcatoare ale Oltchimului în partida de vineri au fost Stanca, nouă goluri, Luca şi Pidpalova, ambele cu şase reuşite. Revenită pe teren după ce a pierdut o sarcină, Adina Meiroşu Fiera a înscris două goluri, fiind aplaudată de spectatori. Şi Clara Vădineanu se află la primele jocuri după perioada de recuperare în urma accidentării suferite la un meci al naţionalei României.

Victorina nu a jucat

La SCM Craiova au evoluat Ildiko Barbu, Mihaela Ialomiţeanu, Ana Maria Ionesi (portari), Carmen Ilie (4 goluri), Andreea Mitran, Gabriela Mihalschi (3 goluri), Alina Şovar (1), Dana Crap (4 goluri, 3 din lovituri de la 7 m), Oana Chitacu (3), Maria Rădoi (1), Oana Gogoriţă (1), Mariana Dumitru (2) şi Ramona Constantinescu. Victorina Bora s-a echipat, dar nu a jucat, preferând să dea indicaţii fetelor de pe bancă. Formaţia craioveană va juca joi, în deplasare, cu Universitatea Reşiţa, în cadrul etapei a treia din Liga Naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII