25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă vrea titlul în 2012

Piţurcă vrea titlul în 2012

„Piţi“ a semnat ieri la prânz ultimele clauze contractuale din înţelegerea parafată pe cinci ani cu Universitatea, iar la conferinţa de presă a afirmat că îşi doreşte ca în acest sezon să se califice în Europa League, iar în ediţia următoare oltenii să se bată la titlu, performanţă pe care o vede obligatorie pentru a treia ediţie de campionat, 2012/2013.

Cu o întârziere de aproape 15 minute, conferinţa de presă de la FC Universitatea a fost deschisă de finanţatorul alb-albaştrilor, acesta afirmând că este foarte fericit că Victor Piţurcă este, începând de ieri, manager general şi antrenor, cu acte în regulă, pentru o perioadă de cinci ani. „Sunt foarte bucuros, fericit şi încrezător că pentru Universitatea va începe o perioadă destul de bună şi dătătoare de speranţe. (…) Sper ca această zi să fie importantă şi să aibă o rezonanţă în fapte în ceea ce priveşte viitorul Universităţii Craiova. Solicit tuturor suporterilor să fie alături de Victor Piţurcă pentru că el nu poate să facă minuni. Trebuie să fim alături de el“, a spus Mititelu, care apoi l-a prezentat mass-media pe preşedintele executiv al clubului, Silvian Cristescu, jucător al echipei din mandatul anterior al lui „Piţi“ la Universitatea, 1994/1995. „Cristescu nu mai are nevoie de nici o prezentare. El este trup şi suflet pentru Universitatea, un băiat care se confundă cu ultimii 25 de ani ai Universităţii“, a fost scurta caracterizare pe care i-a făcut-o finanţatorul noului preşedinte executiv.

„Mititelu a făcut eforturi financiare deosebite ca să preiau echipa“

Noul manager general a rememorat anii petrecuţi la Craiova ca jucător, apoi ca antrenor, catalogând sezonul 1994/1995 – când Universitatea s-a clasat, cu „Piţi“ principal, pe locul II – ca fiind o „perioadă extrem de bună“. Piţurcă a spus că a întârziat la conferinţă deoarece pe ultima sută de metri au fost adăugate ultimele două clauze la contract şi astfel abia ieri a fost semnat integral, oficial, contractul. „Patronul, Adrian Mititelu, a făcut eforturi deosebite pentru ca eu să preiau această echipă şi vor fi eforturi financiare în continuare pentru că, după cum ştiţi, sunt un antrenor pretenţios, nu numai în ceea ce mă priveşte pe mine, ci pentru bunul mers al echipei. Şi e normal ca situaţia financiară să fie bună, stabilă pentru a putea face performanţă. Momentul însă nu este foarte bun, Universitatea aflându-se pe un loc în clasament (16 – n.r.), care nu face cinste nici nouă, nici suporterilor olteni, dar suntem abia la început şi sper ca lucrurile să se regleze pe parcurs“. Vorbind despre lotul actual, „Piţi“ a spus că sunt câţiva jucători valoroşi, inclusiv câţiva puşti, dar care au nevoie de următoarele „ingrediente“: „Le trebuie timp sub comanda mea, muncă multă, modestie“. Totodată, managerul Craiovei a vorbit şi despre o listă de cinci – şase jucători noi pe care intenţionează să-i aducă în iarnă, cu precădere din România, dar nu a exclus nici varianta achiziţionării unora din afară.

„Obligatoriu, peste trei ani trebuie să luăm titlul!“

Vorbind despre viitor, Piţurcă a explicat: „Ca obiective, n-am stat foarte mult de vorbă cu Adrian, dar ne dorim ca în acest an să formăm un lot, un grup, cu care să ne ducem patru – cinci ani în continuare. Sper să fiu inspirat şi să aducem jucători valoroşi în iarnă şi, aşa cum v-am spus, să mergem cinci ani cu un lot cu care să obţinem performanţele pe care le dorim. Personal îmi doresc, din primul an, să putem să jucăm într-o cupă europeană, să putem să obţinem un trofeu, poate Cupa României, ştiu eu?! Va fi însă dificil anul acesta deoarece jucătorii actuali din lot au o anumită mentalitate şi educaţie de care trebuie să se debaraseze foarte rapid pentru a putea să obţinem ceea ce ne-am propus cu toţii. Va fi o muncă grea, titanică, în continuare, deoarece altfel nu se pot obţine rezultate, dar cred că împreună cu băieţii o să putem să ajungem acolo unde vor ei“. El a mai spus că vrea să-şi ducă la capăt contractul de cinci ani, dar a adăugat că fotbalul este imprevizibil şi „se poate întâmpla orice“.
Răspunzând unei întrebări adresate de GdS, Piţurcă a afirmat că şi-ar dori ca Universitatea să se bată pentru titlul campionatului în al doilea sezon (2011/2012), precizând: „Dacă nu se poate câştiga în al doilea an, în al treilea an (ediţia 2012 – 2013 – n.r.) este obligatoriu să câştigăm titlul!“.

„N-am dat bani, Mititelu e finanţator şi patron“

Răspunzând unei întrebări privind argumentele cu care l-a convins pe Piţurcă să vină la Universitatea, finanţatorul Craiovei a punctat că, în primul rând, l-a convins brandul Ştiinţei, negând zvonurile din anumite publicaţii care au scris că ar fi vorba de terenuri şi imobiliare, ca un fel de gaj. „Piţi“ a intervenit şi a precizat: „Am citit în presă diferite poveşti că aş fi adus bani, că aş fi promis jucătorilor la meciul cu Rapid nu ştiu ce primă. Nu este nimic adevărat! Cel care finanţează echipa şi cel care este patron la Universitatea este numai Adrian Mititelu. (…) Nu am interzis nimănui să vorbească, nici la Steaua, nici aici, ci le-am interzis patronilor să vorbească despre echipă, despre jucători. E normal lucrul ăsta. Adrian nu are apucături de genul ăsta. Din contră, el i-a cocoloşit mult pe jucători“.
„Piţi“ a avut cuvinte de laudă la adresa finanţatorului: „Mititelu a făcut tot ce i-a stat în putinţă să nu-mi refuze absolut nimic… Mi-am dat seama că el a ţinut singur acest club. E şi vina lui, eu i-am tot spus asta. S-au mai îndepărtat unii oameni importanţi de echipă şi pe care sper să-i readucem lângă echipă, să revină la sentimente mai bune“.

„Craiova şi suporterii olteni merită un stadion nou“

Managerul general a vorbit şi de relaţia cu fanii, cât şi despre necesitatea ca autorităţile locale să sprijine gruparea alb-albastră: „Suporterii mi-au făcut o primire formidabilă, au venit în continuare lângă echipă, chiar dacă am pierdut la Târgu Jiu de maniera în care am … pierdut şi sunt convins că ei vor fi alături de noi. Echipa şi clubul trebuie să fie ajutate, nu numai de suporteri, ci absolut de toată suflarea din Oltenia. Cei care conduc oraşul trebuie să vină lângă echipă şi s-o sprijine, fiindcă în Oltenia oamenii iubesc, spun eu, cel mai mult fotbalul. Mi-aş dori şi un stadion nou la Craiova. Bănia şi suporterii olteni merită un stadion nou… Şi se poate face acest lucru, dar în primul rând trebuie ca echipa să aibă rezultate“. „Piţi“ a mai spus că deja s-a luat legătura cu Primăria Craiova, autorităţile locale arătându-şi disponibilitatea pentru ideea construirii unui nou stadion.

„Vrem victorie la Târgu Mureş“

Întrebat despre partida de luni, FCM Târgu Mureş – Universitatea, Victor Piţurcă a răspuns: „Sper să luăm trei puncte! M-aţi întrebat astăzi de Steaua, de altele, dar eu nu mă gândesc acum decât la meciul de la Târgu Mureş. Pentru mine, în acest moment, doar meciul de la Târgu Mureş contează, restul nu… Nu ne-am «înspăimântat» că FCM Târgu Mureş a bătut pe CFR, la Cluj, nu avem de ce. Târgu Mureş este o echipă solidă, a venit acum şi un antrenor valoros, Sabău, îl consider un foarte bun antrenor român şi se schimbă şi la ei, din mers, lucrurile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII