25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, pe drumuri diferite

Oltenii, pe drumuri diferite

Calificată în faza următoare a Cupei României, Alro Slatina şi-ar fi dorit să întâlnească Ştiinţa în optimi, dar algoritmul tragerii la sorţi nu permite acest lucru.

Alro Slatina a eliminat FC Vaslui în Cupa României, după un meci în care oltenii au crezut tot timpul că pot realiza o mare surpriză. Elevii lui Corneliu Papură şi Daniel Mogoşanu nu s-au pierdut cu firea atunci când pe teren au intrat Kuciak, Papp sau Milanov, titulari de drept la FC Vaslui, şi nici nu s-au dat în lături la duelurile cu experimentaţii Cânu, Burdujan, Gheorghiu şi Milisavljevic. Au strâns rândurile şi au luptat până la epuizare atunci când au fost aruncate în luptă vedetele moldovenilor, Adailton, Sânmărtean ori Wesley, FC Vaslui încercând în disperare să evite eşecul. Norocul a surâs însă slătinenilor, care merg mai departe în competiţia „KO“, iar reuşita de miercuri nu este întâmplătoare, susţine Costel Vodiţă, fundaşul stânga de la Alro. „Sunt un grup unit, nu există datorii la salarii şi avem antrenori care lucrează după principii profesioniste şi rezultatele se văd“, a explicat Vodiţă. „Foca“ a dezvăluit că după meci a fost sunat de foştii săi colegi de la Extensiv, Mădălin Ciucă şi Dorel Stoica, aceştia felicitându-l pentru performanţa de a se califica în optimile Cupei României cu Alro. „M-au felicitat şi am vorbit despre fotbal.
Le-am spus că abia aştept tragerile la sorţi. Mi-aş dori să jucăm cu Universitatea în optimi“, a spus Vodiţă.

Sărbătoare amânată

Visul lui Vodiţă nu va fi însă posibil, deoarece şi în faza optimilor (27 octombrie) se vor păstra cele trei urne valorice. Alro Slatina, care se va regăsi în urna a treia valorică (C), urmează să întâlnească una dintre echipele din urna întâi (A), acolo unde vor intra formaţiile calificate, care sezonul trecut s-au clasat pe primele şase locuri în Liga I. „Ar fi fost extraordinar să jucăm cu Ştiinţa. Totuşi, să nu uităm că suntem olteni, noi suntem echipă de Liga a II-a şi trebuie să ne vedem lungul nasului. Universitatea este Universitatea şi trebuie tratată cu respect. Ar fi fost frumos un meci Alro Slatina – Universitatea, la Craiova. Din păcate, echipele nu se amestecă nici în faza optimilor, se fac urne valorice, deşi nu cred că este corect“, a comentat ieri Jean Niţulescu, preşedintele clubului Alro Slatina. Niţulescu a vorbit şi despre meciul cu FC Vaslui, dezvăluind filozofia după care se ghidează de când este conducător de club: „Mama mi-a spus să mă feresc de muncă, de curent şi de apă rece. Aşa că am decis să-mi pun capul la treabă şi asta le spun şi jucătorilor. Avem o echipă de băieţi educaţi, dornici să facă performanţă, dar modeşti. Nu am chefuit după eliminarea Vasluiului. Noi sperăm să jucăm la fel de bine şi în campionat şi să sărbătorim după următoarele meciuri din Liga a II-a, cu Deva, dar mai ales cu Petrolul. Sunt două partide foarte importante, în care trebuie să ne demonstrăm valoarea şi maturitatea în joc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS