25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu şi-a revenit

Chivu şi-a revenit

După o serie destul de lungă de meciuri în care a fost veriga slabă a echipei sale, Inter Milano, Cristian Chivu a avut o prestaţie lăudabilă în meciul câştigat pe teren propriu cu 4-0 în faţa formaţiei Bari, din etapa a 4-a a campionatului Italiei. Căpitanul naţionalei României a fost folosit de antrenorul Rafael Benitez pe toată durata întâlnirii de pe San Siro, la care au asistat 50.000 de spectatori, şi a avut câteva intervenţii remarcabile în faţa atacanţilor din Bari. „Pe partea sa nu s-a trecut. Şi, ca de obicei, s-a remarcat şi cu pase către colegii din compartimentul de atac“, a scris agenţia Datasport, care l-a notat pe român cu 7. Dintre fundaşii Interului, doar Lucio a mai primit 7, ceilalţi apărători fiind notaţi cu un punctaj mai mic. Cel mai bun jucător de pe teren a fost atacantul camerunez Samuel Eto’o, care a marcat două dintre cele patru goluri ale întâlnirii din capitala Lombardiei, în minutele 50 şi 63, ambele din penalti. Tot două reuşite şi-a trecut în cont şi atacantul argentinian Diego Milito (‘27, ‘86), la prima dintre ele pasând decisiv Eto’o. Inter, campioana Italiei din ultimii patru ani, s-a instalat deja în „fotoliul“ de lider, având zece puncte după patru etape şi-şi păstrează poziţia indiferent de rezultatul întâlnirii Juventus – Palermo, programată aseară, după închiderea ediţiei.

Radu, notă de trecere

Dacă până ieri Chivu uimea prin prestaţiile slabe, iar fundaşul lui Lazio, Ştefan Radu, se remarca prin evoluţii bune, de data aceasta, în etapa a 4-a din Serie A, a fost invers. Radu a fost unul dintre cei mai slabi jucători ai echipei sale în partida cu Milan, încheiată cu scorul de 1-1. „S-a văzut puţin în joc. Singura lui grijă a fost să nu-l piardă din vedere pe Boateng“, a scris Datasport, care l-a notat pe român cu 5,5. Radu a jucat în toate cele patru meciuri disputate de Lazio în actuala stagiune.
Pe „Stadio Olimpico“, suedezul Zlatan Ibrahimovic a deschis scorul în minutul 66, iar Floccari, de la gazde, a marcat golul egalizator cu nouă minute înainte de final.
În altă partidă, echipa la care este legitimat portarul Bogdan Lobonţ, AS Roma, a pierdut cu 2-1 pe terenul formaţiei Brescia. Hetemaj (‘13) şi Caracciolo (‘65, din penalti) au marcat pentru gazde, iar Borriello a redus din handicap cu şapte minute înainte de final. Lobonţ a fost rezervă la Roma, postul de titular revenindu-i lui Julio Sergio. Acesta din urmă s-a accidentat cu câteva minute înainte de final, a rămas pe teren până în minutul 90, dar va rata cel mai probabil următorul meci, cu Inter, în care Lobonţ ar putea fi titular.
Alte rezultate înregistrate în Serie A: Lecce – Parma 1-1, Bologna – Udinese 2-1, Cagliari – Sampdoria 0-0, Catania – Cesena 2-0, Genoa – Fiorentina 1-1, Napoli – Chievo 1-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS