8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCăpitanul naţionalei tricolore a intrat în istoria lui Inter

Căpitanul naţionalei tricolore a intrat în istoria lui Inter

Chivu a depăşind pragul de 100 de meciuri jucate pentru campioana en-titre a Europei.

Fundaşul român Cristian Chivu a intrat în istoria clubului Inter Milano, el depăşind pragul de 100 de meciuri jucate pentru campioana en-titre a Europei. Căpitanul naţionalei tricolore a disputat duminică, la Palermo, partida cu numărul 100 la Internazionale Milano, iar miercuri seară a jucat împotriva lui Bari al 101-lea său meci în tricoul nerazzurrilor. Într-un interviu acordat presei italiene, Chivu a spus că nu va putea niciodată să acumuleze atâtea meciuri câte a jucat căpitanul formaţiei italiene, Javier Zanetti, pentru gruparea milaneză. Jucătorul argentinian are peste 500 de apariţii în tricoul lui Inter.
„Mă bucur că am intrat în istoria clubului. Sunt în al patrulea an la Inter Milano şi este important pentru mine. Sper să continuu aşa şi să ajung la 200 de meciuri. Nu voi juca niciodată atâtea meciuri ca Zanetti, deoarece am o vârstă. Dacă aş fi ajuns aici mai devreme, alta ar fi fost situaţia“, a spus Chivu.

„Am jucat mult timp
accidentat“

Cristian Chivu a dezvăluit că la venirea la Inter Milano, în iunie 2007, avea umărul dislocat şi că a reuşit să joace în aceste condiţii întreg sezonul.
„Am avut această accidentare şi la Euro 2008. A fost incredibil. Am învăţat să joc fără să mă folosesc de braţul stâng. Respectul, fairplay-ul sunt pentru jurnale. Evident, există respect în fotbal, există o linie care nu trebuie trecută, însă se poate întâmpla ca un jucător să te prindă de braţ, ştiind totuşi că-l poate disloca. Acesta este fotbalul! Trebuie să recunosc că este foarte dureros. Mai ales când ţi se întâmplă prima dată este extrem de dureros. Am învăţat să-mi pun umărul la loc, apoi am mers la Campionatul European şi, într-o dimineaţă, umărul meu s-a dislocat când am strănutat. Asta spune tot despre starea în care eram“, a spus Chivu.
Căpitanul naţionalei tricolore a mărturisit că şi-a lăsat părul să crească deoarece nu voia să-şi vadă cicatricea în fiecare dimineaţă: „Este ceva ce nu voi uita niciodată şi ce voi purta mereu cu mine. După această experienţă, am învăţat să trăiesc altfel şi trebuie să spun că este mai bine aşa“.

„Doar la Inter joc fundaş stânga“

Jucătorul român a subliniat că evoluează pe postul de fundaş stânga din cauza „nevoilor echipei“ şi a adăugat că pentru el este mai importantă încrederea antrenorului şi a coechipierilor săi decât nota dată de jurnalişti. „Doar de când sunt la Inter Milano, joc fundaş stânga. Uneori joc în centrul apărării sau la mijloc, dar în ultimul timp nu am jucat decât pe flancul stâng al defensivei. Mulţi observatori din exterior uită că nu este postul meu obişnuit. Joc pe partea stângă din cauza nevoilor echipei, dar nu este tot timpul uşor să evoluezi pe alt post“, a explicat Chivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS