18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, în căutări

Ştiinţa, în căutări

Universitatea Craiova a profitat de meciul de Cupă cu Minerul Lupeni (scor 5-0) şi a făcut câteva experimente, antrenorul Victor Piţurcă încercând să caute soluţii noi pentru posturile deficitare din echipă.

„A fost un meci reuşit, ca de antrenament, cu public. Mă bucur că am înscris multe goluri. Puteam să dăm chiar mai multe. Mai sunt unele lucruri de pus la punct, însă toate se vor aşeza pe parcursul acestui tur de campionat. Am tratat jocul serios, cu responsabilitate, aşa cum trebuie să facem totdeauna. Acum ne gândim la meciul de luni, de la Târgu Mureş, şi nu la adversarul din optimi“, a declarat antrenorul Eugen Neagoe după meciul cu Minerul Lupeni.
În ceea ce priveşte „experimentele“ Ştiinţei, Mădălin Ciucă a evoluat fundaş dreapta şi nu a făcut-o deloc rău, deşi acolo titular este Ovidiu Dănănae. Internaţionalul Ştiinţei vine însă după o accidentare serioasă şi nu a reuşit să revină la forma sportivă care l-a recomandat pentru echipa naţională. La ultimele jocuri a fost sub aşteptări, motiv pentru care Piţi caută probabil alternative.
Folosit fundaş stânga de Emil Săndoi la naţionala de tineret, Ştefan Bărboianu şi-a făcut şi el loc în echipa titularilor chiar pe flancul stâng al apărării alb-albastre, deşi suporterii olteni se aşteptau să-l vadă acolo pe Walter Lopez, uruguayanul transferat recent în Bănie. Acesta a fost doar spectator, semn că nu este încă la nivelul de pregătire dorit de managerul Universităţii.
Introdus în centrul apărării, David Lopes, lent, imprevizibil şi cu execuţii stângace, nu a reuşit să convingă, acesta fiind deseori apostrofat de spectatori. Celălalt fundaş central al Ştiinţei, Valerică Găman, a fost din nou la înălţime, fiind desemnat cel mai bun fotbalist de pe teren. „Mă bucur pentru acest trofeu, însă este meritul echipei. Nu vreau să mă gândesc dacă aş fi eu căpitanul echipei în finala Cupei României, mergem prea departe. Vorbim prea mult! Vrem trofeul, dar mai sunt cinci meciuri până acolo, s-o luăm uşor!“, a spus Găman.

„Nilă“, aşteptat cu golul

În linia mediană, Piţurcă a decis să joace cu un singur închizător de meserie, Dorel Stoica fiind înlocuit în minutul 64 cu australianul Dilevski, faţă de alte meciuri când cei doi s-au aflat pe teren încă din primul minut. Gargorov, Ologu şi Firţulescu au intrat şi ei titulari şi s-au zbătut mult pentru a-l convinge pe Piţurcă de calităţile lor. Surpriza plăcută a fost însă Cosmin Gângioveanu. Absent la ultimele meciuri din cauza unei accidentări, Gângioveanu a marcat două goluri. La ultimul a surprins când a „arestat“ mingea şi a insistat să execute el lovitura liberă, arătând asistenţei că nu doar Wobay poate da gol din asemenea faze. „A fost o perioadă grea pentru mine. A fost primul meci al meu de la accidentarea la gleznă. Eram siguri că o să câştigăm. Sper să începem să urcăm şi în clasament“, a spus Gângioveanu la finalul partidei. O noutate este şi schimbarea de rol pentru Mihai Costea, care a fost trimis vârf împins, după ce a avut un randament slab ca mijlocaş stânga, deseori rămânând blocat în flanc. Costea nu a reuşit nici de data aceasta să convingă, a avut unele execuţii nereuşite, fiind taxat de spectatori. „Nilă“ a fost însă încurajat de Eugen Neagoe, care consideră că atacantul Ştiinţei e afectat din cauză că nu reuşeşte să înscrie: „Mihai Costea a avut o evoluţie chiar bună spre finalul primei reprize, a tras de câteva ori bine la poartă, însă, din păcate, nu a reuşit să marcheze. El este însă un jucător foarte valoros şi sunt convins că odată ce va reuşi să marcheze va căpăta mai multă încredere şi jocul îi va ieşi. Aşa se întâmplă mereu cu atacanţii, lipsa golului îi afectează foarte mult“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII