22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, salvaţi de clopoţel

Pandurii, salvaţi de clopoţel

Pandurii    3
Viitorul Constanţa    2
Stadion
„Municipal“, spectatori 1.000
Au marcat: Cardoso ‘7,’88, Ad.Iordache ’82 / Cârstocea ’28, Benzar ‘92
Pandurii: Mingote – Ghindeanu, Murgan, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan (’88, I. Iordache), Nistor, Vranjes, Brata (’74, Ciucur) – Stromajer, Antohi (’81, Ad. Iordache). Antrenor Ionuţ Badea.
Viitorul: Vlas – Păcuraru, Ninu, Ignat, Renţea – Larie – Lupu (’46, Cristocea), Benzar, Cârstocea (‘70, Stere), Chiţu – Herţu (’85, Pantelie). Antrenor Cătălin Anghel.
Au arbitrat: M. Balaci – Ad. Vidan, C. Savu.

Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în optimile Cupei României, reuşind să treacă de divizionara secundă Viitorul Constanţa abia în ultimele zece minute ale partidei, când a marcat de două ori. Susţinută din tribuna oficială de Gică Hagi, Viitorul Constanţa a cedat pe Municipalul târgujian la primul corner. Hidişan a centrat şi Cardoso a deschis scorul cu o lovitură de cap din centrul careului (‘7). Pandurii a avut şansa desprinderii, însă Stromajer a şutat în bară din lovitură liberă (‘19). Constănţenii au profitat şi ei la prima şansă. Centralul Balaci a sancţionat un henţ involuntar al lui Chibulcutean la marginea careului mare şi Cârstocea s-a arătat un demn urmaş al lui Hagi, a transformat direct în vinclu. Regele a schiţat un zâmbet la oficială, ştiind că nu e suficient. Echipa improvizată a lui Badea a construit cu greutate, dar chiar şi aşa l-a pus pe Stromajer de trei ori în situaţie de gol, slovenul ratând cu seninătate. Viitorul putea lovi prin acelaşi Cârstocea, decarul Viitorului pierzându-se cu firea în colţul careului mic, mingea ducându-se mult peste poarta lui Mingote (‘36). Pandurii putea rezolva ecuaţia calificării imediat după pauză, când a beneficiat de o lovitură de la unsprezece metri. Hidişan nu l-a putut învinge însă pe Vlas de la punctul cu var. Constănţeanul a respins în faţă, iar decarul gorjean a mai ratat odată, negăsind cadrul porţii nici nu capul (‘60). Şi Brata a avut o ocazie imensă, dar a tras tare şi pe lângă buturi de la circa unsprezece metri după o centrare a lui Antohi. Publicul şi-a pierdut răbdarea, fluierând ratările elevilor lui Badea, iar Viitorul s-a hrănit cu frustrările oltenilor din tribune. Nu pentru mult timp. Badea a avut un moment de inspiraţie şi l-a introdus pe Adrian Iordache în locul inexistentului Antohi. Ex-piteşteanul a schimbat tabela la prima atingere de balon, împingând mingea în plasă din apropierea liniei porţii în urma unui corner (‘82). Jucătorul meciului, Alexandre Cardoso, a risipit orice emoţie, realizând dubla după o fază trasă la indigo cu cea de la prima reuşită. Golul lui Romario Benzar din prelungiri nu a mai contat pentru statistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII